Crikveničke prvoligašice

Vodstvo rukometašica Murvice skicira ekipu za novu prvoligašku sezonu

Igor Duvnjak

Rea Jelenović/Foto D. ŠKOMRLJ

Rea Jelenović/Foto D. ŠKOMRLJ

Rea nam se vraća, ona je praktički naše dijete. Mislila je da će igrati za Arenu, studirala je u Puli tako da praktički godinu dana nije igrala. Sada će se prebaciti ovdje - kaže predsjednik Murvice



RIJEKA Ekipa rukometašica Murvice, crikveničkih prvoligašica, jedna je od brojnih skupina u dugoj koloni hrvatskih sportašica i sportaša kojima je pandemija koronavirusa proljetos naprasno prekinula utrku za bodovima, odlukom Hrvatskog rukometnog saveza prvenstvo je jednostavno prekinuto i poništeno, u novu sezonu se kreće ispočetka, klubovi su zadržali status.


Nakon što je jenjala pandemija koja je, nažalost, među zaraženima uzela i ljudske živote i kada se stanje ipak značajno poboljšalo, otvaraju se vrata donedavno zatvorenih sportskih terena. Sportašice i sportaši se polako vraćaju treninzima, to vrijedi i za igračice Murvice koje je trener Ramiz Đekić počeo okupljati na zajedničkom vježbanju. Usporedno s time uprava na čelu s predsjednikom Damirom Ljubanovićem itekako razmišlja o novoj prvoliogaškpoj sezoni, u Crikvenici skiciraju konture ekipe za novo prvenstvo.


Što se toga tiče, za sada smo u pregovorima s nekoliko igračica. Praktički 99 posto je sigurno da nam dolazi Rea Jelenović. U pregovorima smo i s još nekim igračicama


Prave pripreme




– Kako su otvorili dvoranu u Crikvenici, mi smo počeli trenirati – kaže Damir Ljubanović. – Tu je više riječ o nekoj vrsti rekreativnog vježbanja. Uglavnom, nastavit ćemo vježbati, trenirati ćemo negdje tamo do 15. lipnja. Radimo polako, sa smanjenim intenzitetom. Nakon toga će igračice na odmor, a onda planiramo početi s pravim pripremama oko 15. srpnja.


Naravno, radi se vrlo oprezno, bez kontakata kako bi se za svaki slučaj izbjegao bilo kakav rizik, zdravlje je ipak u prvom planu.


– Naravno da se pazimo, radi se strogo po propisanim uvjetima. Znači, dezinficira se sve što se mora dezinficirati. Malo se radi u dvorani, malo se ide van na trčanje.


Pojačanja


Vodstvo kluba itekako razmišlja o pojačanjima, cilj je sa što kompetitivnijom postavom uči u novu utrku za prvoligaškim bodovima.


– Što se toga tiče, za sada smo u pregovorima s nekoliko igračica. Praktički 99 posto je sigurno da nam dolazi Rea Jelenović. U pregovorima smo i s još nekim igračicama. Rea nam se vraća, ona je praktički naše dijete. Mislila je da će igrati za Arenu, studirala je u Puli tako da praktički godinu dana nije igrala. Sada će se prebaciti ovdje. Inače, bit će dosta promjena. Odlazi nam Ana Paurević, Antonela Kalčić je prestala igrati.


Imamo inače još nekoliko kombinacija oko pojačanja, ali ne bih još htio ništa govoriti dok sve ne bude dogovoreno. Mi pak iduće sezone normalno nastavljamo s Prvom ligom, već smo pripremili i nužne prijave, samo čekamo kada ćemo dobiti obavijesti o načinima natjecanja mlađih uzrasta, hoće li se igrati po regijama. Vidjet ćemo kakav će biti kalendar s obzirom da je u prosincu planirano Europsko prvenstvo. Mislimo da će liga početi 15. rujna, a mi planiramo početi s pripremama oko 15. srpnja. Za sve nove vijesti je još preuranjeno makar smo već u završnim pregovorima sa nekim igračicama – najavio je predsjednik Murvice Damir Ljubanović.