Knjiga dojmova

Korisnici TripAdvisora tvrde da su ovo najbolji restorani u Rijeci. Slažete li se?

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Ovaj restoran nudi nešto za svačiji ukus i svačiji budžet. Također, nude jela koja ćete na drugim mjestima teško naći. Uzeli smo carpaccio od dimljenog lososa s wasabijem, domaću tjesteninu i povrće na žaru. Sve je bilo odlično spremljeno."



Gdje se u Rijeci dobro jede, gdje je ljubazan personal i gdje čovjek može očekivati da će za svoj novac dobiti najbolje? U potrazi za odgovorom na ovo pitanje turisti koji posjećuju Rijeku uglavnom se savjetuju sa servisom TripAdvisor, ocjenjujući potom i sami restorane u kojima su objedovali i preporučujući nekim budućim gostima mjesta koja su u Rijeci otkrili.


Na ovom mjestu ukratko ćemo predstaviti deset najpopularnijih restorana među gostima koji su mjesto za doručak, ručak ili večeru potražili na spomenutom servisu, odnosno prenijeti par dojmova koje su turisti podijelili s drugima.


Jedanaest na TripAdvisoru najpopularnijih restorana i zalogajnica u Rijeci (i okolici) dijeli istu ocjenu, 4,5 zvjezdice, a kao prvi među njima naveden je restoran Kalorija, koji se nalazi na Šetalištu Joakima Rakovca. Posljednji upis u TripAdviserovoj “knjizi dojmova” govori da je riječ o dobrom izboru za večeru, budući da je riječ o tihom i udobnom mjestu s dobrom hranom.




– Otišao sam u ovaj restoran s obitelji, jer je riječ o jednom od najboljih prema TripAdvisoru. Izabrali smo mjesto u bašti, ali budući da se u blizini nalazi nekakva garaža u kojoj su tog trenutka farbali automobil pa se mogao osjetiti miris boje, ipak smo odlučili večerati unutra. Naručili smo platu s miješanim mesom i dobili kvalitetno meso s vrlo dobrim prilogom. Bilo nas je petoro, ali naručili smo platu za četiri osobe i svejedno nam je bilo dovoljno, čak i previše. Morate probati njihov domaći kruh, apsolutno je odličan. Na koncu nismo platili skupo, tek petnaestak eura po osobi. Osoblje je bilo vrlo ljubazno. Ukratko, riječ je o vrlo dobrom mjestu za nešto prezalogajiti, upisala je kao preporuku Sara R., gošća koja je je Kalorijom više nego zadovoljna. Konačna ocjena – 4,5 zvjezdice. Restoran ima 124 recenzije, a činjenica da drži vrlo visoku prosječnu ocjenu govori da je riječ o kuhinji i atmosferi kojima su gosti zadovoljni.


Druga na listi konoba je Nebuloza, koja se nalazi na Titovom trgu. Čak 72 posto gostiju koji su odlučili podijeliti svoj dojam s drugima Nebulozi je dalo ocjenu – izvrstan.


– Nevjerojatna hrana, prekrasna lokacija, sjajna usluga. Sve je bilo besprijekorno. Cijene su nešto više nego u prosječnim riječkim restoranima, ali Nebuloza to zaslužuje, stoji u posljednjoj preporuci, koja je upisana jučer.


Treći na listi restoran je Na Susaku, smješten u Radničkoj ulici na broju 21.


– Roštilj je dobar, interijer restorana je lijep, usluga je također dobra. Sve je bilo lijepo i poželiš vratiti se na to mjesto. Cijene su vrlo povoljne, jedna je od ocjena ovog restorana, također upisana jučer.


Zadovoljstvom gostiju može se podičiti i konoba Tarsa, koja se nalazi u ulici Josipa Kulfaneka. Ocjene govore da je riječ o dobrom restoranu, ali gosti napominju da je poželjno imati rezervaciju. Također, govore o dobrom ambijentu i vrlo dobroj hrani, ali upozoravaju da se ponekad zna malo duže čekati na hranu.


Peta na listi pizzerija je Maslina na Zelenom trgu, koja je na TripAdviserovoj listi svojedobno zauzimala prvo mjesto. Gosti su joj dali 4,5 zvjezdice, s čestim napomenama da se radi o najboljoj riječkoj pizzeriji, koja se može podičiti dobrom uslugom i najboljom pizzom u gradu.


– Ovaj restoran nudi nešto za svačiji ukus i svačiji budžet. Također, nude jela koja ćete na drugim mjestima teško naći. Uzeli smo carpaccio od dimljenog lososa s wasabijem, domaću tjesteninu i povrće na žaru. Sve je bilo odlično spremljeno. Konobar nam je pomogao odabrati lokalno vino, koje je bilo odlično. Probajte ovaj restoran ako tražite nešto drugačije, stoji u preporukama na TripAdvisoru.


Osim navedenih pet restorana, koji se nalaze na prvih pet mjesta TripAdvisorove liste, ocjenu od 4,5 zvjezdice dijele još i pivnica Cont, Konoba na kantunu, Girica, La Rose Bistro te restoran Cacao, kao i Cukarikafe bar, gdje, smatraju korisnici TripAdvisora, služe najbolju kavu i kolače u Rijeci.