FESTIVAL ZIME

Susjedstvo Mrkopalj na Zoomu: Virtualni online performans “Still.Mrkopalj”

Davor Mandić

Performans će biti izveden u petak, 5. lipnja, u 20 sati na Zoom online platformi



RIJEKA – Virtualni performans »Still.Mrkopalj«, nizozemskog umjetničkog kolektiva Hoge Fronten u režiji kazališne umjetnice Lieke Benders, a u suradnji s hrvatskom umjetnicom Tajči Čekadom te umjetnicima i mještanima susjedstva Mrkopalj, Rijeke – Europske prijestolnice kulture, bit će izveden u petak, 5. lipnja, u 20 sati na Zoom online platformi.


– Ovom online izvedbom gledateljima će se pokušati dočarati iskustvo kazališnih stvaralaca koje su stekli boraveći u Mrkoplju. Nakon toga slijedi virtualna turneja po selu te potom ponovo okupljanje u virtualnom prostoru uz podjelu iskustva i poziv sudionicima na razgovor – kaže se u najavi.


Projekt će prikazati dio procesa i umjetničke produkcije »Mrkopalj, najbolje mjesto na svijetu!«, koju su umjetnici razvijali za program Rijeka 2020 EPK. Inače je riječ o seriji performansa koje zbog koronavirusne pandemije nije bilo moguće održati u sklopu Festivala zime susjedstva Mrkopalj.




Online izvedbu na Zoomu moguće je pratiti besplatno, uz prethodnu rezervaciju mjesta slanjem maila na adresu [email protected].


Broj mjesta za praćenje izvedbe je ograničen na 86, po slanju maila za rezervaciju, na dan izvedbe 5. lipnja 2020. prijavljenima će stići e-mail s poveznicom i uputama.