Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. rujna 2018.
Ispis članka: Volite pizzu? Zašto je ne bi zarolali - Novi List

NoviList.hr

Volite pizzu? Zašto je ne bi zarolali

Dobra ideja

9. rujan 2018 08:00

Napisao: P. N.

Za punjenje se možete pridržavati našeg recepta, ili odaberite omiljene sastojke

Foto Istock

Rijetki su oni koji ne vole pizzu. U današnjem receptu ona je pripremljena na malo drugačiji način. Nakon što se nadjene pizza se – zarola. Za punjenje se možete pridržavati našeg recepta, ili odaberite omiljene sastojke. Važno je samo da ne izostavite pasatu od rajčice.
Sastojci za dvije rolane pizze:
500 g brašna
220 g vode
50 g maslinova ulja
7 g svježeg kvasca
6 g soli
Za punjenje:  
200 g suhe mozzarelle ili sira po želji
250 g pasate od rajčice
60 g luka srebrenca
1 svežanj peršina
sol, papar, maslinovo ulje
Po želji: dimljena šunka
Priprema: U mlakoj vodi otopiti kvasac, dodati ulje i na kraju malo po malo brašna, sve dok ne potrošite svu navedenu količinu. kada brašno upije svu tekućinu prebacite na dasku i nastavite mijesiti. Tijesto staviti u posudu, pokriti prijanjajućom folijom i pustiti sat vremena da se diže na sobnoj temperaturi.
Dok se tijesto diže, sir valja narezati na kockice, a luk na tanke ploške. Peršin sitno nasjeckati. Pasatu začiniti uljem, solju i paprom.
Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Prvi dio tijesta tanko razvaljati, po površini rasporediti polovicu pasate, polovicu sira i polovicu nasjeckanog luka i peršina. Trećinu tijesta preklopiti, pa ponoviti. Lagano pritisnuti rukama. Dobit ćete plosnatu štrucu. Zatvorite krajeve i stavite na nauljeni pleh. Isto ponoviti s drugim dijelom tijesta.  

Peći u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 25 minuta. Kada je pečeno pustiti da se malo ohladi, rezati i poslužiti.
Po želji možete staviti i malo dimljene šunke ili pršuta.