Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Vrijeme za smijeh

Pet zabavnih igara za bebe od 6 mjeseci koje potiču različite razvojne vještine

Foto: Pexels
Foto: Pexels
Autor:
Objavljeno: 29. studeni 2018. u 16:30 2018-11-29T16:30:00+01:00

Ovo je vrijeme i za prve zabavne aktivnosti koje će stimulirati pravilan razvoj bebe, a mi vam donosimo listu 7 najzabavnijih igara za sretne bebe

Vaša beba s navršenih 6 mjeseci otkriva novi pogled na svijet. Ovo je vrijeme za mnoge razvojne prekretnice u životu bebe: počet će polako sjediti, jesti kašice i piti vodu, reagirati kad ju zovete imenom i prepoznavati svoj odraz u ogledalu.

Ovo je vrijeme i za prve zabavne aktivnosti koje će stimulirati pravilan razvoj bebe, a mi vam donosimo listu 7 najzabavnijih igara za sretne bebe. Svaka igra osmišljena je kako bi stimulirala različite razvojne vještine.

 

1. Igra skrivača

Za ovu klasičnu igru koja veseli baš svaku bebu trebat će vam prekrivač ili ručnik. Bebu stavite na krevet tako da gleda u vas, a iza leđa postavite jastuk kako biste spriječili pad ili prevrtanje. Već znate što slijedi: pokrijte se preko glave i pitajte bebu "Gdje je mama?", a kad joj privučete pažnju, polako se otkrijte i kažite "Ku-ku!". Smijeh je zagarantiran, a što više ponavljate igru, beba će se više smijati. Na taj način razvijate bebinu sposobnost slušanja, koordinaciju sluha i vida te njihovu znatiželju.

2. Prskanje u kadici

Ukoliko vaša beba sjedi bez potpore, tada je vrijeme za zabavu u kadici. Posjednite bebu u napola napunjenu kadicu uvijek je imajući na oku, stavite igračkice za kupanje i pokažite joj kako da ručicama prska vodu. Bebe obožavaju igru u vodi, a pomoću ove aktivnosti jačat će donji dio leđa.

3

3. Pjesmice i pljeskanje ručicama

Zapjevajte omiljenu pjesmicu i ritmički plješćite rukama, a zatim ponovite s bebinim ručicama. Beba će se početi smijati a ujedno i učiti vještinu koordinacije glasa i pokreta, kao i prve socijalne vještine.

2

4. Balončići

Bebe jednostavno obožavaju balončiće i ne mogu im odoljeti. Posjednite bebu i počnite puhati balončiće ili zamolite partnera, a zatim ih hvatajte da se raspuknu. Beba će uživati i smijati se, a vi joj pokažite kako ručicama uhvatiti svoj prvi balončić. Na ovaj način beba razvija sposobnost pažnje i praćenja objekta te se uči koordinaciji oko- ruka.

4

5. Kula od kockica

Sposobnost hvatanja predmeta razvija se oko 6 mjeseci, a igra s gumenim, šarenim kockicama sjajan je način za vježbu hvata. Posjednite bebu i pred nju stavite kocice. Zatim ih posložite uvis i uhvatite njihove ručice kako bi beba držala toranj. Kockice će pasti i nasmijati bebu, a iako još neće znati posložiti kockice uvis, na ovaj način stimulirat ćete ih za hvatanje kockica jednu za drugom. Na ovaj način bebe vježbaju koordinaciju mišića ruke, sposobnost hvata, kao i koordinaciju oko- ruka.

Foto: Pixabay, Pexels

igre za bebe, razvojne igre

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.