Mousse poslužite nakon laganog ručka, jako je zasitan, ali vaši će ukućani biti oduševljeni. Osim šlagom mousse možete ukrasiti i svježim jagodama
Mousse, mnogima omiljen desert pripremiti možete i sami.
Važno je da su jaja svježa, slatko vrhnje nezašećereno, a čokolada sa što većim postotkom kakaa. Ako ste voljni eksperimentirati u ovom receptu polovicu sastojaka pomiješajte s bijelom čokoladom pa ćete dobiti dvije vrste moussea, a desert će izgledati i jako lijepo.
Mousse poslužite nakon laganog ručka, jako je zasitan, ali vaši će ukućani biti oduševljeni. Osim šlagom mousse možete ukrasiti i jagodama.
Sastojci za 4 čaše:
2 žutanjka
2 jaja
50 g demerara šećera
½ l slatkog vrhnja
200 g čokolade (s preko 70 posto kakaa)
Za aromu: po želji korica naranče ili rum
Za dekoraciju: 2 dcl slatkog vrhnja , nasjeckana čokolada ili listići mente
Priprema: Žutanjke i cijela jaja tući na pari sa šećerom. Kada smjesa postane pjenasta dodati nasjeckanu čokoladu. Dobro promiješati pazeći da smjesa se dođe u dodir s vodom. Kada je smjesa kompaktna napraviti šlag. Smjesu s jajima i čokoladom ukloniti s vatre i zatim postepeno, lagano miješajući umiješati šlag, naribanu koricu naranče ili malo ruma. Smjesu rasporediti u čaše, pokriti prianjajućom folijom i staviti u hladnjak na 4 sata. Prije posluživanja dekorirati tučenim slatkim vrhnjem i posuti nasjeckanom čokoladom.