Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Slatki zalogaj

Tope se u ustima: Prhki keksi s orasima i lješnjacima

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 28. prosinac 2017. u 8:48 2017-12-28T08:48:53+01:00

Umjesto oraha u ovom receptu možete korisiti bademe

Sastojci: 90 g oraha, 90 g lješnjaka, 200 g šećera, 100 g bjelanjaka, prstohvat soli,  1 štapić vanilije

Priprema: U multipraktiku usitniti orahe i lješnjake. Bjelanjke s prstohvatom soli izraditi u snijeg, a zatim nastavljajući s miksanjem postepeno dodati šećer. U smjesu bjelanjaka i šećera dodati sjemenke vanilije, nastaviti miksati, a zatim postepeno dodati smjesu oraha i lješnjaka.

Kada ste dobili kompaktnu smjesu staviti ju u vrećicu za ukrašavanje i pažljivo istiskujući na pleh obložen masnim papirom oblikovati puslice. Razmak između svake neka bude 2 centimetra.

Kekse sušiti dva sata u pećnici prehodno zagrijanoj na 100 stupnjeva. Kekse ohladiti i čuvati do pet dana. Ako im posve spriječite dotok zraka trajat će još dulje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.