Ovako pripremljenu janjetinu poslužiti možete s pire krumpirom, domaćim njokima ili tjesteninom
Još jedan netipičan način pripreme janjetine jest onaj – u loncu. Ovo jelo može se pripremati sa svim djelovima janjetine, važno je samo da su jednake veličine, kako bi se jednakomjerno skuhali.
Sastojci za 4 osobe: 1 kg janjećeg mesa narezanog na jednake komade, glatko brašno, 2 grančice ružmarina, 3 žlice maslinova ulja, 4 režnja češnjaka, 250 ml di povrtnog temeljca, sol, svježe mljeveni crni papar
Priprema: Meso pažljivo osušiti i zatim svaki komad uvaljati u brašno. Ružmarin oprati, posušiti i odvojiti listiće od stabljike. Ružmarin sitno nasjeckai. U zdjeli zagrijati ulje, ubaciti očišćen češnjak u komadu i žličicu sjeckanog ružmarina. Slijedeća je na redu janjetina. Popržiti meso i tek kad je zapečeno sa svih strana podliti kacijolom povrtnog temeljca. Začiniti prstohvatom soli i svježe mljevenim paprom, poklopiti i kuhati na laganoj vatri oko pola sata.
Povremeno promiješati i po potrebi podliti s još malo temeljca. Kada je meso gotovo, pojačati plamen, pustiti da se umak malo reducira i vaša janjetina u padeli je gotova.
Ovako pripremljenu janjetinu poslužiti možete s pire krumpirom, domaćim njokima ili tjesteninom.