Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Drugačiji desert

Ovo sigurno još niste probali: Pahuljaste japanske palačinke osvojit će vas s prvim zalogajem

Foto: @iamfoodblog Instagram
Foto: @iamfoodblog Instagram
Autor:
Objavljeno: 7. svibanj 2019. u 12:02 2019-05-07T12:02:00+02:00

Izrazito mekane i prozračne, ove palačinke doslovno se tope u ustima

Tražite li nešto novo i drugačije, vrijeme je da isprobate svjetski poznate japanske palačinke. Izrazito mekane, prozračne i pahuljaste, ove se palačinke u istočnjačkoj verziji doslovno tope u ustima. Za njihovu izradu potrebno je malo truda, ali zaista su vrijedne toga. Isprobajte- nećete požaliti!

Sastojci:

2 veća jaja

1 ½ žlice punomasnog mlijeka

¼ žličice ekstrakta vanilije

¼ šalice brašna za kolače

½ žličice praška za pecivo

2 žlice šećera

1 žlica biljnog ulja

2 žlice vode

Dodaci:

vrhnje za šlag

šećer u prahu za posipanje

svježe voće

javorv sirup

Priprema:

1. Sjedinite sve sastojke za smjesu.

2. U zasebne posude odvojite bjelanjke i žutanjke. Zdjelu s bjelanjcima stavite u zamrzivač na 15 minuta.

3. U međuvremenu, žumanjcima dodajte mlijeko i vaniliju i mutite pjenjačom dok smjesa ne postane gušća, a zatim dodajte brašno i prašak za pecivo te izmiksajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine.

4. Izvadite bjelanjke i izmiksajte ih mikserom, a zatim postepeno dodavajte šećer i nastavite miksati. Kad bjelanjci ostanu čvrsto stajati na nastavku za mikser, a njihovi vrhovi se lagano savijaju, vrijeme je da prestanete s miksanjem.

5. Zagrijte veću tavu na laganoj vatri. Premažite uljem, a zatim papirnatim ručnikom uklonite tragove ulja. Pustite da se tava lagano zagrijava dok sjedinjujete smjesu s bjelanjcima i žutanjcima.

6. Odvojite 1/3 smjese s bjelanjcima i dodajte smjesi sa žutanjcima te pomiješajte pjenjačom. Zatim odvojite polovicu smjese s bjelanjcima i dodajte ih smjesi sa žutanjcima te pjenjačom nježno miješajte kako ne biste istisnuli mjehuriće zraka.

7. Sada prebacite smjesu sa žutanjcima u smjesu s bjelanjcima i lagano i nježno promiješajte. U tavi pripremajte 3 palačinke odjednom (za svaku su vam potrebne 4 puna palja). Na svaku dodajte prvo 2 palja, a zatim, nakon što se površina počne sušiti, dodajte preostala 2 palja. U tavu dodajte jednu žlicu vode i poklopite – na taj će način palačinke ostati vlažne. Nakon 6-7 minuta špatulom nježno okrenite palačinke. Dodajte još malo vode i nakon 4-5 minuta izvadite palačinke iz tave i prebacite na tanjure za serviranje.

8. Uz palačinke poslužite šlag i svježe voće, pospite ih šećerom u prahu i prelijte javorovim sirupom.

Dobar tek!

iamafoodblog

iamfoodblog

dearkity

Foto: Instagram

japanske palačinke

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.