Spektakl počinje 2. prosinca

Pripreme za Advent na Gradini: Golema replika Votivne krune bit će ukrašena kilometrom lampica

Ana Braškić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Novost je da se ove godine Advent na Gradini širi i na prostor ispred same Gradine koji će također biti ukrašen s pet kilometara lampica i tamo će se nalaziti deset štandova s prigodnom ponudom



Nakon što je u prvom izdanju privukao više od šezdeset tisuća posjetitelja, ovih dana započele su pripreme za drugo izdanje Adventa na Gradini koje će spektakularnim paljenjem lampica na Trsatskoj gradini i oko nje započeti 2. prosinca.


Nakon što su organizatori prošle godine oduševili najvećom adventskom lopticom u Hrvatskoj, i za ovu godinu pripremaju nešto posebno.


U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja izvršena su mjerenja srebrne Votivne krune izrađene daleke 1814. godine čija će interpretacija u visini od pet metara biti postavljena unutar prostora Gradine.




Kako nam je u ime organizatora otkrio Vedran Babić, interpretacija krune koja će biti izrađena u jednoj riječkoj specijaliziranoj radionici, bit će postavljena na jedan od dva travnjaka i bit će ukrašena kilometrom lampica.


Novost je da se ove godine Advent na Gradini širi i na prostor ispred same Gradine koji će također biti ukrašen s pet kilometara lampica i tamo će se nalaziti deset štandova s prigodnom ponudom.