Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4n
Sutra: 11° 11° 4n
22. studenoga 2019.
Kad Rijeka zagrmi

Poziv Riječanima: Tko ne može u ponedjeljak u Zagreb, neka ujutro isprati trećemajce!

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2018. u 11:56 2018-08-26T11:56:39+02:00

Svi oni koji nisu u prilici doći u Zagreb kao potpora, pozvani su doći i otpratiti ih ispred 3. maja, ili barem na trenutak zastati u centru Rijeke i potrubiti im u znak podrške

RIJEKA U Facebook grupi Volim grad koji teče objavljen je poziv svim građanima Rijeke o podršci trećemajskom prosvjedu u Zagrebu. Oko pet stotina trećemajaca u deset autobusa u ponedjeljak oko 8 sati kreće za Zagreb. Proći će užim centrom Rijeke, uz pratnju policija.

Svi oni koji nisu u prilici doći u Zagreb kao potpora, pozvani su doći i otpratiti ih ispred 3. maja, ili barem na trenutak zastati u centru Rijeke i potrubiti im u znak podrške.

Predsjednik Štrajkaškog odbora 3. maja, Boris Bučanac poručio je građanima Rijeke:

- Ovo u Zagrebu čak ne smatramo vrhom naših akcija, jer ako se ovo nastavi, mi ćemo pozvati građane Rijeke da nam iskažu podršku. Stat ćemo u centru grada i znamo se jako čuti kada Rijeka zagrmi, kad 3. maj zagrmi, poručio je.

Otvoren je i poziv Riječanima za donaciju okrijepe trećemajcima koji će ići na prosvjed.

- Molimo vas ako želite donirati koju bocu soka, vode, pive, nešto malo žestokog da ih ugrije, koju kunicu za kavu, ako stanu u Ravnoj gori, koju kutiju keksa ili nešto grickalica, sendviče.. Bit ćemo danas od 17 do 18.30 sati na parkingu 3. maja, kod autopraone i sakupljati donacije, koje ćemo odmah proslijediti dežurnom vatrogascu u 3. maju. Oni nemaju za hranu, a kamoli za kavu! Čekamo vas, poručeno je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.