Veselo i maskirano

Maškarani autorally Pariz-Bakar: U najstarijoj manifestaciji Riječkoga karnevala sudjelovalo 65 vozila i 250 sudionika

Hina

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



Na cestama Rijeke i okolice danas je održan 26. maškarani autorally Pariz-Bakar, najstarija prateća manifestacija Riječkoga karnevala, u kojoj je sudjelovalo 65 vozila s više od 250 sudionika.


Autorally se održava prema svim pravilima automobilskog sporta, s vožnjom zadanom trasom i brzinskim ispitima, samo što su u ovom slučaju vozila i sudionici maskirani i mnogo veseliji.


Vozi se na trasi duljine 37,8 kilometara od dijela Rijeke zvanog Pariz (po nekadašnjem tamošnjem ugostiteljskom objektu), preko Grobnišćine, Kostrene i bakarskog zaleđa do Bakra.



Kolona sudionika jutros se okupila na riječkom Korzu, gdje se moglo razgledati sva vozila.Istodobno su na Korzu grobnički dondolaši, zvončarska skupina, prikupljali novac u humanitarnoj akciji za liječenje djevojčice Adriane Bakić iz Čavala, koja boluje od rijetke Battenove bolesti. Dondolaši su nudili na prodaju plišane igračke te poznatu grobničku palentu konpiricu. S druge strane Korza je udruga Veliko srce – malom srcu prikupljala novac za nabavku EKG monitora printera za Odjel pedijatrjske kardiologije KBC-a Rijeka, u suradnji s Gradom Rijekom, riječkom tvrkom PIK i Ugostiteljskom školom iz Opatije. Građani su mogli kupiti dio velike torte – promjera četiri metra i teške 200 kilograma, napravljene u obliku srca – i tako pomoći nabavku uređaja neophodnog za liječenje najmlađih kardioloških bolesnika.Uslijedio je koncert na kojem je nastupio niz izvođača s područja Rijeke i iz drugih dijelova zemlje.