Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
21. veljače 2020.
Brod nije u funkciji

Lučka uprava i vlasnik raskinuli koncesijski ugovor: "Nina" odlazi s Adamićevog gata

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 16. siječanj 2019. u 15:10 2019-01-16T15:10:17+01:00

Na  njenom  mjestu bit će postavljen ponton i novi  vezovi za jahte i brodice

RIJEKA Brod Nina, na kojemu je dugi niz godina djelovao bar i noćni klub, uskoro će napustiti Adamićev gat i riječku luku, potvrdio je ravnatelj Lučke uprave Denis Vukorepa.

– Kako se na brodu Nina već dulje vrijeme ne obavlja nikakva djelatnost, a i vlasnik je potvrdio da ima druge planove s brodom, postignut je dogovor o tome da se brod odveže s Adamićevog gata odakle će, prema informacijama koje imamo od vlasnika, najvjerojatnije krenuti put otoka Krka, rekao je Vukorepa.

Vlasnik koncesije za privez Nine u riječkoj luci je tvrtka Marine d.o.o., a prema riječima ravnatelja Vukorepe, koncesijski ugovor je već raskinut te je brod, prema prvobitnom dogovoru s vlasnikom, već trebao napustiti luku u zadnjim danima prosinca prošle godine.

Što se tiče koncesijske naknade za vez na Adamićevom gatu, vlasnik ju je, prema Vukorepinim riječima, do sad relativno uredno plaćao, te je u ovom trenutku dužan manji novčani iznos na ime koncesije. Bez obzira na to, s obzirom da brod nije u funkciji, koncesija je prekinuta, a brod će napustiti luku.

– Vlasnik je obećao da će to učiniti tijekom ovog mjeseca. Brod nije u funkciji, vlasnik ima druge planove s njim, tako da više nema razloga da ostane na sadašnjoj poziciji. U svakom slučaju, brod će biti premješten izvan područja kojim upravlja Lučka uprava Rijeka – rekao je Vukorepa.

Po pitanju buduće namjene dijela Adamićevog gata na kojemu je sada vezana Nina, Vukorepa kaže kako će on biti prenamijenjen za privez jahti i brodica. U tu će svrhu na gatu biti postavljen i ponton, a Vukorepa kaže kako će tamo biti privezane brodice i jahte otprilike istih gabarita poput onih vezanih na obali pokraj bunkera, uz upravnu zgradu Luke Rijeka i Lučke uprave.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.