Prvi put na Crekvini

Božo Vrećo oduševio nastupom u Kastvu: Autoironičan, šarmantan i nevjerojatno talentiran

Ivana Kocijan

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Sugestivnim je interpretacijama ljubav prema sevdahu uspješno prenio i na kastavsku publiku



KASTAV Božo Vrećo, karizmatični bosanskohercegovački autor i interpretator sevdalinki, sinoć je prvi put nastupio na Crekvini, u sklopu 25. po redu Kastafskog kulturnog leta.


Samouki glazbenik čarobnog glasa koji kaže da sevdah za njega predstavlja bezuvjetnu ljubav, pripadanje i način života, sugestivnim je interpretacijama svoju ljubav prema sevdahu uspješno prenio i na kastavsku publiku.


Sevdah je pjesma duše, a njegove besprijekorne vokalne izvedbe dirnule su srca i duše svih koji su ih sinoć imali privilegiju poslušati.




Svestrani umjetnik koji je nedavno objavio autobiografski lirski roman »Mila«, uskoro će utjeloviti glavnu ulogu u predstavi »Koštana« Kokana Mladenovića, a radi i na modnoj liniji sa svojim potpisom, ljubiteljima jedinstvenih glazbenih poslastica priredio je večer za pamćenje.


Oduševljen Kastvom i kastavskom publikom u inspirativnom ambijentu Crekvine predstavio se poznatim sevdalinkama, autorskim skladbama i novim pjesmama koje će se naći na njegovom četvrtom albumu koji će, isključivo na ploči, biti objavljen krajem godine. Usto, prisutne je oduševio i izvedbom pjesme Mila majko spravjajte mi dotu.


Sam na pozornici, u haljini i štiklama, (auto)ironičan, šarmantan i nevjerojatno talentiran, relativno kratkim ali izrazito emotivnim a cappella nastupom predstavio je svu ljepotu svojih nevjerojatnih glazbeno-scenskih mogućnosti koje malo koga mogu ostaviti ravnodušnim.