Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 26
Sutra: 7° 7° 26
20. studenoga 2018.
Bakterija u hrani

Salmonela u pljeskavicama proizvođača »Jagodanović«

foto: wikimedia commons
foto: wikimedia commons
Autor:
Objavljeno: 12. travanj 2017. u 20:24 2017-04-12T20:24:16+02:00

Ministarstvo poljoprivrede nadzor je provelo u sklopu Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla, a kako navode, bakterija salmonela utvrđena je u mesnom pripravku Pljeskavica od mljevenog mesa junetine i svinjetine, a »uzorkovanje je provedeno kod proizvođača – Klaonica, proizvodnja i prerada mesa papkara i kopitara »Jagodanović«, Sv. Bartolovci 37, Bartolovci, odobrenog broja »1102«.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da je u pljeskavici od mljevenog mesa junetine i svinjetine utvrđena bakterija salmonela (Salmonella spp.), proizvođača – Klaonica, proizvodnja i prerada mesa papkara i kopitara »Jagodanović« iz Bartolovaca, na slavonsko-brodskom području.

Ministarstvo poljoprivrede nadzor je provelo u sklopu Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla, a kako navode, bakterija salmonela utvrđena je u mesnom pripravku Pljeskavica od mljevenog mesa junetine i svinjetine, a »uzorkovanje je provedeno kod proizvođača – Klaonica, proizvodnja i prerada mesa papkara i kopitara »Jagodanović«, Sv. Bartolovci 37, Bartolovci, odobrenog broja »1102«.

Proizvod, pljeskavica od mljevenog mesa junetine i svinjetine, 200 g, LOT 110204042017, datuma proizvodnje 04.04.2017., najbolje upotrijebiti do 14.04.2017., prema nalazu veterinarske i sanitarne inspekcije više se ne nalazi na tržištu, priopćila je Hrvatska agencija za hranu.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka