Svjetski kup

Veleslalom: Hirscheru veleslalom, Kostelić bez bodova

Hina

Hirscher je nakon prve vožnje bio drugi iza Amerikanca Teda Ligetyja, no sjajnim nastupom u drugoj vožnji nadoknadio je zaostatak i stigao do četvrte pobjede u karijeri i treće u veleslalomu



Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je veleslaloma Svjetskog kupa u Beaver Creek, dok je hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostao bez bodova nakon što nije uspio izboriti plasman u drugu vožnju.


Hirscher je nakon prve vožnje bio drugi iza Amerikanca Teda Ligetyja, no sjajnim nastupom u drugoj vožnji nadoknadio je zaostatak i stigao do četvrte pobjede u karijeri i treće u veleslalomu. Ligety se na koncu morao zadovoljiti drugim mjestom, dok je treću poziciju osvojio Nijemac Fritz Dopfer.


Hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostao je bez bodova nakon što nije izborio plasman u drugu vožnju. Njegov prvi »lauf« vrijedio je tek za 39. mjesto. Bez druge vožnje veleslaloma ostao je i Natko Zrnčić Dim, koji je bio 51.




U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 294 boda, Švicarac Didier Cuche na drugom mjestu ima 260 bodova, a njegov sunarodnjak Beat Feuz je treći sa 246 bodova. Kostelić se nalazi na 27. poziciji sa 57 bodova. U poretku veleslalomaša vodi Ligety sa 180 bodova, Austrijanac Marcel Hirscher je drugi sa 140 bodova, dok je Francuz Alexis Pinturault treći sa 109 bodova. Kostelić je 11. sa 45 bodova.