Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Subotnji suparnik

UZDANICA GORICE Rijeci prijeti lovac koji ne može promašiti

UZDANICA GORICE Rijeci prijeti lovac koji ne može promašiti
UZDANICA GORICE Rijeci prijeti lovac koji ne može promašiti
Autor:
Objavljeno: 27. srpanj 2018. u 18:53 2018-07-27T18:53:33+02:00

Taj 20-godišnji ofenzivni veznjak stigao je iz belgijskog »Standarda«, a za A reprezentaciju svoje domovine već je zabio deset golova

VELIKA GORICA Dok hrvatski klubovi u niskom startu očekuju početak nove prvenstvene utrke, jasno je da najveću enigmu HT Prve lige definitivno predstavlja »Gorica«, koja će u subotu debitirati na Rujevici. Prvoligaški nogomet vratio se u najveći grad Turopolja nakon četvrt stoljeća, a čelnici kluba uvjereni su da će ovoga puta u elitnom razredu hrvatskog nogometa provesti više od godinu dana.

Najveći zalog njihovog optimizma predstavljaju poslovni partneri iz Litve koji su stigli u Veliku Goricu početkom ove godine. Riječ je o grupaciji povezanoj s tamošnjim sportskim gigantom »Žalgirisom«, koja je neko vrijeme bila zainteresirana za ulaganje u »Šibenik«. Detalji ugovora Litvanaca i »Gorice« stavljeni su u domenu poslovne tajne, no zna se da od siječnja ove godine funkciju izvršnog dopredsjednika kluba zaduženog za sportski sektor obnaša Mindaugas Nikoličius, čovjek koji je sličan posao imao u škotskom klubu zvanom »Heart of Midlothian« i »Žalgirisu« iz Vilniusa.

Već u siječnju »Gorica« je dobila tri inozemna pojačanja, Rumunja Victora Astafeija, Nigerijca Iyayija Atiemwena te Gruzijca Giorgija Mhdešvilija, a za vrijeme ovog ljetnog prijelaznog roka dovedeni su novi strani igrači. Stigli su Poljak Lukasz Zwolinski, kojeg je u Turopolju dočekao zemljak Michal Maslowski, i Armenac David Arshakyan.

No, u toj turopoljskoj nogometnoj varijanti Ujedinjenih naroda najveći interes budi Farouk Miya iz Ugande.

Taj 20-godišnji ofenzivni veznjak stigao je iz belgijskog »Standarda«, a za A reprezentaciju svoje domovine već je uknjižio sedamnaest nastupa i zabio deset golova. Povrh toga, Miyino nogometno umijeće u Ugandi na lokalnom dijalektu opisuju nadimkom »Muyizi Tasubwa«, što će u prijevodu reći da će obrani »Rijeke« sutra prijetiti »lovac koji ne može promašiti«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.