Rijeka vs. Aberdeen

ZORAN KVRŽIĆ: Kaže se da osveta je slatka i nitko nije favorit na Rujevici ako smo pravi

Denis Frančišković

Zoran Kvržić/Foto. BRMALJ

Zoran Kvržić/Foto. BRMALJ

No, Europa se igra tako, igra se na prolaz što bi rekao Matjaž Kek »Europa ne prašta«. Sigurno da ne treba jurcati po gol, igra se 180 minuta, trebat ćemo biti strpljivi i pametni. I moramo igrati kao momčad, od Prskala do Čolaka, prve do zadnje linije. A mi prema naprijed ćemo već zabiti neki gol - najavljuje Kvržić.

RIJEKA Zoran Kvržić jučer je kao slavljenik odrađivao posljednje pripreme pred novi sudar sa Škotima. Proslavio je 31. rođendan i znakovito poželio: – Rođendanska želja? Da dobijemo 3:0!No, kao jedan od onih koji su proživjeli šokantno ispadanje prije četiri godine i pritom zabio gol u Aberdeenu brzo je spustio »ručnu«.

– Očekuje nas vrlo teška utakmica, ali uz maksimalan pristup ne bi trebalo biti problema. Očekujem pozitivan rezultat. Moja sjećanja na prijašnje oglede s Aberdeenom siugurno nisu baš najljepša, na Kantridi smo izgubili 0:3, previsoko s obzirom na ono što se događalo na travnjaku. Morali smo više, prvo poluvrijeme imali smo pet, šest jako dobrih šansi, a na gostovanju smo bili blizu povratka, ali je sve brzo palo u vodu nakon mog gola. Kako se kaže osveta je slatka, nadam se da ćemo se pokazati sada u pravom svjetlu i ostvariti pozitivan rezultat – rekao je Kvržić.


Ozračje je nešto što je posebno bitno u ovakvim utakmicama. Energiju iz svlačionice treba pretočiti i na travnjak.


– Mislim da je atmosfera dobra, posebno nakon pobjede u prve tri utakmice u prvenstvu. Možda igra i nije toliko bajna koliko svi očekuju, a ja se slažem da i protiv Aberdeena bude tako, a mi ostvarimo pozitivan rezultat. Očekivanja su velika i osobno mislim da smo kvalitetniji, samo da budemo pravi, živi i agresivni. Ako tako bude, ne bi trebalo biti problema. Njihov stil igre je takav kakav je, a mi se više trebamo orijentirati na svoj način igre. Važno je da pokušamo igrati svoju igru i neutralizirati njihove duge lopte – smatra ponajbolji Rijekin igrač dodajući da njegova momčad ima velik respekt prema protivniku, ali da zna vlastite mogućnosti.




– Sigurno da sada imamo puno više respekta nego tada. Na Kantridi rezultat nije bio mjerilo igre. No, Europa se igra tako, igra se na prolaz što bi rekao Matjaž Kek »Europa ne prašta«. Sigurno da ne treba jurcati po gol, igra se 180 minuta, trebat ćemo biti strpljivi i pametni. I moramo igrati kao momčad, od Prskala do Čolaka, prve do zadnje linije. A mi prema naprijed ćemo već zabiti neki gol – najavljuje Kvržić.


Što je vidio u analizu dviju utakmica Aberdeena?


– Dobro smo proanalizirali Škote i treba reći da su kvalitetna momčad. Ima tu prostora za našu igru prema naprijed. Neće biti problema, samo da ne bude kao i protiv Norvežana kad smo prihvatili njihovu igru. Počeli smo igrati dugim loptama… To nije naša igra. Na kraju smo to skupo platili. Nadam se da nam se takvo nešto neće ponoviti. Što očekivati? Pa s nekim bržim razmišljanjima i agresivnijom trkom možemo se nametnuti. Trebamo prvo razmišljati o sebi – tvrdi Rijekin desni bočni igrač i zaključuje: – Sigurno da bi nam neka minimalna pobjeda s neprimljenim golom više otvorila vrata prolaza. Danas, što se kaže, svi igraju nogomet. Pogledali smo njihove zadnje dvije utakmice i stvarno su kvalitetna momčad. Ali mislim da na Rujevici nitko nije favorit ako smo pravi.