Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
21. siječnja 2020.
Počelo i završilo pljeskom

foto Treća festivalska večer MIK-a: Na Crekvini slavila Tri tenora Joso, Voljen i Edi

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor: ,
Objavljeno: 29. lipanj 2017. u 23:56 2017-06-29T23:56:43+02:00

Na prepunoj kastavskoj Crekvini, treća večer Festivala Melodije Istre i Kvarnera počela je i i završila pljeskom. Iako se u mikovskim redovima svi smatraju pobjednicima, glasovi su glasovi, a najviše, njih 172 Kastavci su dali kompoziciji »Živet će vavik naša beseda« (Robert Grubišić - Robert Pilepić/Voljen Grbac - Robert Grubišić) u izvođenju Voljena Grbca, Jose Butorca i Edija Šegote. Drugo mjesto s 131 glasom i skladbom »Ča je život« (Andrej Baša - Robert Pilepić - Andrej Baša) osvojila je Nina Fakin, a trećeplasirana pjesma s 92 glasova bila je pjesma »Teče, teče Rečina« (Bruno Krajcar - Daniel Načinović - Aleksandar Valenčić) što ju je interpretirala Martina Majerle.

Nakon treće festivalske večeri stanje u ukupnom poretku izgleda ovako – prvo mjesto sa 71 bodom imaju tri tenora – Joso Butorac, Voljen Grbac i Edi Šegota. Drugoplasirana, sa 60 bodova je Nina Fakin, a na trećem mjestu s 55 bodova je Mladen Grdović i pjesma »Istrijanko ruku ti prosin« (Ivica Šeperić - Ivica Šeperić - Branko Glavan).

FO2906ED8
MIK u Kastvu / Snimio Sergej Drechsler

MIK je u Kastav vratio bivši gradonačelnik Ivica Lukanović, a večeras ga je pozdravio novoizabrani Matej Mostarac koji je i publici i karavani poželio ugodnu i raspjevanu večer. Upravo je takva i bila. Mikovci su pokazali što znaju i umiju, a publika dokazala da je MIK-u Kastav nezaobilazna stanica. Osim izvođača u konkurenciji, publika je s oduševljenjem odgledala i odslušala festivalski revijalni dio u kojem su mikovske uspješnice otpjevali kastavski osnovnoškolci Doria Nižić, Mara Lukanović i Karla Stanić, potom Mario Lipovšek Battifiaca, Tamara Brusić, »60's River's«, Joso Butorac i Antonio Krištofić. Robertu Ferlinu i Mariju Lipovšeku Battifiaci, mikovskom voditeljskom dvojcu bez kormilara opet gromoglasan pljesak, kao i pratećim vokalima, te festivalskom orkestru. Ipak, najveći pljesak domaćinima – Kastvu i Kastafcima!

Vidimo se u petak u Raši. I iznova, »nutar ili van«? Kako god, ne treba sumnjati da će biti onako baš – mikovski.

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista od petka, 30. lipnja 2017.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.