Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Organizatori se nadmudruju s lošim vremenom

Koncert ansambla Lado večeras u Sportskoj dvorani u Kastvu

Ansambl Lado
Ansambl Lado
Autor:
Objavljeno: 5. srpanj 2011. u 12:34 2011-07-05T12:34:47+02:00

Ulaznice za ovaj glazbeno-plesni program uvršten u 20. Kastafsko kulturno leto, mogu se po cijeni od 60 kuna kupiti u agenciji Kastavea, na kartomatu i u TIC-u Rijeka, u matuljskom New Soundu, te na webu na adresi: www.kulturaplus.com

KASTAV - Nastup ansambla Lado što je večeras s početkom u 21 sat trebao biti održan na Crekvini, zbog najave izrazito loših vremenskih prilika, bit će upriličen u novoj Sportskoj dvorani u Kastvu, Stražnica 2.
Ulaznice za ovaj glazbeno-plesni program uvršten u 20. Kastafsko kulturno leto, mogu se po cijeni od 60 kuna kupiti u agenciji Kastavea, na kartomatu i u TIC-u Rijeka, u matuljskom New Soundu, te na webu na adresi: www.kulturaplus.com.
Lado, ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske, profesionalni je folklorni ansambl, osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.
Njegovih 36 vrhunskih plesača, koji su istovremeno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a petnaest odličnih glazbenika svira na pedesetak različitih tradicijskih i klasičnih instrumenata.
Ansambl Lado također posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, preko 1200 kompleta, pa je svaki koncert ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija originalnog hrvatskog tradicijskog ruha.
Sve to, uz čudesno bogatstvo i raznolikost folklornog izraza čini Lado jedinstvenim u svijetu, što je prepoznala i publika u brojnim svjetskim koncertnim dvoranama u kojima je Lado nastupao: od Royal Albert Halla u Londonu, City Centra u New Yorku, preko Mann Auditoriuma u Tel Avivu i Sydney Town Halla, pa sve do 20-ak vrhunskih koncertnih dvorana u Japanu, gdje je Ladovih 27 koncerata, tijekom petotjedne turneje u 2006. godini, oduševljeno gledalo više od 50 tisuća ljudi.
Za svoj rad i zasluge u promicanju nacionalne baštine, Lado je dobio mnoge nagrade i priznanja: godišnju nagradu INA-e za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 2006., četrnaest Porina, među kojima i Porina za životno djelo (2002.), tri Nagrade Grada Zagreba (1963., 1968. i 2002.), nagradu Orlando na 54. Dubrovačkim ljetnim igrama 2003., nagradu Ivan Lukačić na 34. Varaždinskim baroknim večerima 2004.
Lado je 2002. godine bio predstavnik Europe na VI. Svjetskom simpoziju zborske glazbe u Minneapolisu, u Sjedinjenim Državama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu