Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
19. siječnja 2020.
Centar Gervais

"Ideja rođena na plaži" Matea Dujmović i Antonio Krištofić pripremaju Božićni koncert

"Ideja rođena na plaži" Matea Dujmović i Antonio Krištofić pripremaju Božićni koncert
"Ideja rođena na plaži" Matea Dujmović i Antonio Krištofić pripremaju Božićni koncert
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2017. u 15:54 2017-11-14T15:54:21+01:00

Uz božićne pjesme repertoar će začiniti zanimljiv spoj domaćih i stranih najvećih hitova i evergreena, a priči će pridonijeti i pomno birani gosti, kazao je Krištofić

RIJEKA Matea Dujmović i Antonio Krištofić, dvoje mladih pjevača koje je najšira publika upoznala zahvaljujući glazbenim showovima »The Voice« i »X Factor Adria«, 15. prosinca pripremaju veliki zajednički božićni koncert u opatijskom Centru Gervais.

Antonio: Matei i meni ovo neće biti prvi put da dijelimo velike pozornice. Skupa smo bili u mjuziklu »Novi dan« prije sedam godina, održali smo i jedan koncert ovog ljeta, a ovo će biti prvi put da ćemo se na ovaj način predstaviti publici. Privatno smo jako dobri, smatram ju velikom glazbenicom i zbilja se veselim da će i publika moći čuti spoj njenog i mog glasa.

Matea: Uz nas dvoje na pozornici će biti Mateo Žmak, student klavira pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Mateo Kirinčić na gitari.

Glamurozno i svečano

Hoće li vam to biti prvi koncert u Gervaisu, i prvi božićni koncert?

Antonio: Razmišljali smo gdje bismo mogli napraviti ovakav tip koncerta. Imamo velike ideje, puno priprema i pripremamo pravi glazbeni spektakl pa smo u skladu s tim izabrali novu dvoranu Gervais u Opatiji koja je sama po sebi glamurozna i svečana. Zahvalni smo gradu Opatiji koji nas je podržao u ovom projektu.

Matea: Iako su iza svih nas godine prijateljstva i nastupa, tek smo ljetos održali prvi zajednički koncert i, ponukani rezultatima, krenuli u nove zajedničke projekte poput ovog. Uz božićne pjesme repertoar će začiniti zanimljiv spoj domaćih i stranih najvećih hitova i evergreena, a priči će doprinijeti i pomno birani gosti koje ćemo još zadržati kao »malu tajnu«, ali možemo reći da su to osobe koje puno znače u našim glazbenim karijerama i koje publika voli.

Kao »šlag na tortu« cijele priče, predstaviti ćemo i naš prvi duet po kojemu je koncert dobio naziv, »Božić je ljubav«. Razmišljali smo gdje bismo mogli ostvariti željenu atmosferu, realizirati koncept koji je drugačiji od tipičnog koncerta i nova dvorana u Opatiji se savršeno uklopila u naše ideje.

Kako se pripremate za nastup?

Antonio: Za koncert se pripremamo već nekoliko mjeseci. Želimo publici pružiti nešto sasvim drugačije, tu noć glazba i naši glasovi će biti na prvom mjestu, a uz to ćemo predstaviti publici naše pjesme i cijelu našu glazbenu priču.

Matea: Božićne ideje i pripreme su krenule još na plaži. Na koncertu želimo dočarati nešto čarobno, ljubav i ljepotu koja proizlazi iz nje. U toploj i ugodnoj atmosferi želimo da se publika osjeća kao doma, da nam bude blizu (i mi njima) i da sat i pol provedemo u osjećaju i sreći zajedništva: povežemo se pjesmom, smijehom i pljeskom.

Pripreme za nove projekte

Radite li općenito na nekim novim pjesmama?

Antonio: Kao što je Matea rekla, na koncertu ćemo predstaviti naš božićni duet »Božić je ljubav« po kojem koncert nosi naziv.

Matea: U planu nam je nakon božićnog koncerta započeti s pripremama za novi projekt, ali o tome ćemo kada za to dođe vrijeme...

Imate li neke druge projekte u planu/pripremi?

Antonio: Ja se pripremam za velike glazbene projekte zbog kojih me i nema toliko u javnosti. Publika će moje nove projekte moći čuti i vidjeti tek sljedeće godine jer za to što pripremam trebam puno vremena, a do tada sam odlučio pustiti da pjesme sa ČAnsonfesta i MIK-a »naprave svoje« na glazbenim ljestvicama.

Matea: Ja trenutno radim na svom prvom singlu koji će izaći početkom sljedeće godine, a uz to sam u postavi pjevača u emisiji »A-strana« koja će uskoro započeti s emitiranjem na HRT-u. Uz studij u Puli, čini se da mi ne fali obaveza.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.