Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. veljače 2020.
Raspjevano i rasplesano

foto Druga festivalska večer MIK-a u Malinskoj: Bodulima najbolji Grdović

Foto R. Brmalj
Foto R. Brmalj
Autor: ,
Objavljeno: 28. lipanj 2017. u 23:50 2017-06-28T23:50:00+02:00

Prepuna Školska sportska dvorana u Bogovićima, jednom od naselja Općine Malinska – Dubašnica, dokazala je da Malinskari ali i brojni Krčani koji su pristigli iz ostalih djelova otoka, MIK i vole i žele.

Ipak, ona koja se, u konkurenciji od 19 kompozicija, publici najviše svidjela bila je kompozicija »Istrijanko ruku ti prosin« (Ivica Šeperić - Ivica Šeperić - Branko Glavan) u izvođenju Mladena Grdovića. Njoj su Krčani dali 105 glasova. Drugoplasirana skladba s 89 glasova bila je »Živet će vavik naša beseda« (Robert Grubišić - Robert Pilepić/Voljen Grbac - Robert Grubišić) koju pjevaju Voljen Grbac, Joso Butorac i Edi Šegota, a Nina Fakin s pjesmom »Ča je život« (Andrej Baša - Robert Pilepić - Andrej Baša) od dubašjanske je publike uspjela osvojiti 86 glasova i osigurati treće mjesto.
Nakon dvije festivalske večeri u ukupnom poretku MIK-a 2017. godine vode Joso Butorac, Voljen Grbac i Edi Šegota ili kraće mikovska »Tri tenora«. Trio ima 46 bodova. Drugoplasirani, s podjednakim brojem bodova, njih 39, su Mladen Grdović i Nina Fakin, a 33 boda treću poziciju na mikovskoj ljestvici donijeli su Martini Majerle i skladbi »Teče, teče Rečina« (Bruno Krajcar - Daniel Načinović - Aleksandar Valenčić).

F2806BR6
Festival MIK u Malinskoj / Snimio Roni Brmalj

Druga festivalska večer? A što reći osim – raspjevano, rasplesano i toplo. Svi su izvođači dobili pljesak, a publika je dobila devetnaest kompozicija u kojima je, sudeći po reakcijama, itekako uživala. Krčka formula vezana uz MIK, itekako se pokazala uspješnom. Odnosno kad mikovsku večer združenim snagama organiziraju Grad Krk, te Općine Malinska – Dubašnica i Punat, pa taj MIK naizmjence gostuje u navedenim jedinicama lokalne uprave, ne možeš falit' i da hoćeš. Potvrdila je to i današnja večer, kako u konkurentskom, tako i u revijalnom dijelu u kojem su osim provjerenih mikovskih snaga koje su činili Mario Lipovšek Battifiaca, Joso Butorac, Melanija Purić i Duško Jeličić Dule, nastupile i domaći pjevački talenti, neki mladi mikovci. Mikovske uspješnice »Zami me sobun sakamo« i »Barka lipog imena« fenomenalno su iznjele malinarske osnovnoškole, Nina Orešković i Monika Ivanović. A »60's Riversi« su pak otprašili »Tonkinu Jele«, legendarnu pjesmu legendarnih »Arsenala« da je to zbilja vrijedilo čuti! O voditeljskom dvojcu u sastavu Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, samo riječi hvale. Jedina pritužba ide na vremenske prilike tj. neprilike koje su mikovce s namijenjenog im tek uređenog trga poslale u dvoranu. No, nije bitno gdje, bitno je s kim!

U četvrtak MIK u Kastvu! Gdje? E, o tome će odlučiti Svevišnji. Pa se vidimo ili na Crekvini ili u Sportskoj dvorani.

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista od četvrtka 29. lipnja 2017.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.