Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Ispis članka: Sočno i jednostavno za pripremu: Janjetina na padelu - Novi List

NoviList.hr

Sočno i jednostavno za pripremu: Janjetina na padelu

IDEJA

10. travanj 2018 12:11

Napisao: P. N.

Ovako pripremljenu janjetinu poslužiti možete s pire krumpirom, domaćim njokima ili tjesteninom

Foto Istock

Još jedan netipičan način pripreme janjetine jest onaj - u loncu. Ovo jelo može se pripremati sa svim djelovima janjetine, važno je samo da su jednake veličine, kako bi se jednakomjerno skuhali.

Sastojci za 4 osobe: 1 kg janjećeg mesa narezanog na jednake komade, glatko brašno, 2 grančice ružmarina, 3 žlice maslinova ulja, 4 režnja češnjaka, 250 ml di povrtnog temeljca, sol, svježe mljeveni crni papar

Priprema: Meso pažljivo osušiti i zatim svaki komad uvaljati u brašno. Ružmarin oprati, posušiti i odvojiti listiće od stabljike. Ružmarin sitno nasjeckai.
U zdjeli zagrijati ulje, ubaciti očišćen češnjak u komadu i žličicu sjeckanog ružmarina. Slijedeća je na redu janjetina. Popržiti meso i tek kad je zapečeno sa svih strana podliti kacijolom povrtnog temeljca. Začiniti prstohvatom soli i svježe mljevenim paprom, poklopiti i kuhati na laganoj vatri oko pola sata.

Povremeno promiješati i po potrebi podliti s još malo temeljca.
Kada je meso gotovo, pojačati plamen, pustiti da se umak malo reducira i vaša janjetina u padeli je gotova.

Ovako pripremljenu janjetinu poslužiti možete s pire krumpirom, domaćim njokima ili tjesteninom.