Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
5. prosinca 2019.
Ispis članka: Zagreb Auto Show: Hrvatska ima najprestižniji salon automobila u srednjoj i jugoistočnoj Europi - Novi List

NoviList.hr

Zagreb Auto Show: Hrvatska ima najprestižniji salon automobila u srednjoj i jugoistočnoj Europi

Rezime

17. travanj 2018 11:39

Napisao: Edi Prodan

Održiva mobilnost kao čovjekova životna potreba protezala se kao središnja tema Salona što je bilo vidljivo i u rekordnoj zastupljenosti izlagača s ponudom elektro i hibridnih modela

Foto: I. TOMIĆ

Nakon šest dana Zagreb Auto Show, 15. međunarodni salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije, najprestižniji Salon automobila u srednjoj i jugoistočnoj Europi, zatvorio je svoja vrata, a posjetilo ga je 142.822 domaćih i stranih posjetitelja što je gotovo identično brojci iz 2016. godine kad ih je bilo 141.557, odnosno porast je veći za 0,9 posto!

Ovogodišnji Zagreb Auto Show zabilježio je rekordne 133 premijere vozila, a bilo je prisutno 85 brandova automobila, motocikala, bicikala, gospodarskih vozila, quadova, i kamp vozila. Uz financijsku i organizacijsku potporu Grada Zagreba, Zagreb Auto Show je na svjetskom sajamskom kalendaru, uz samo još 17 takvih jedinstvenih i posebnih, iz prestižne svjetske obitelji OICA autosalona. Generalni sponzor Zagreba Auto Showa bila je najveća hrvatska naftna kompanija INA.

Održiva mobilnost kao čovjekova životna potreba protezala se kao središnja tema Salona što je bilo vidljivo i u rekordnoj zastupljenosti izlagača s ponudom elektro i hibridnih modela.

Ističemo i dobar tržišni trenutak za održavanje Salona, naime, izmijenjen regulatorni okvir unutar prva dva mjeseca ove godine započeo je pokazivati konkretne pozitivne rezultate u prodaji novih vozila za osobne potrebe koji je značajan, kako za oporavak automobilskog tržišta u Hrvatskoj, tako i za njegovu sigurnost u smislu pomlađivanja voznog parka.

IMG_6820
Zagreb Auto Show / Foto: Ivica TOMIĆ

Na temu starosti voznog parka održana je i panel diskusija na otvorenoj pozornici u paviljonu 5 koja je bila otvorena za sve zainteresirane posjetitelje željnih aktualnih informacija, a po uzoru na trendove sa svjetskih auto salona.

Stručni i show program bio je iznimno bogat i raznovrstan; tradicionalni defilei oldtimer vozila i Harley Davidson motocikla, adrenalinska zabava na poligonima: stunt rider show, drift show, DB natjecanje, Auto style natjecanje, defile luksuznih vozila, utrka za prvenstvo Hrvatske buggy nitro i elektro modela pokazne vožnje za posjetitelje.

I završna poruka: sljedeći Zagreb auto show održat će se od 31. ožujka do 5. travnja 2020. godine!

IMG_6837
Zagreb Auto Show (2) / Foto: Ivica TOMIĆ

ZVIJEZDE SALONA

BUS STAR - MAN LION'S CITY, MAN Importer Hrvatska
TRUCK STAR - IVECO STRALIS X- WAY, Benussi
MOTO STAR - DUCATI PANIGALE V 4 S, Panigale
ECO STAR - NISSAN LEAF, Renault Nissan Hrvatska
BEST BUY STAR - HYUNDAI KONA, Hyundai Hrvatska
TECHNO STAR - MERCEDES BENZ A KLASA, Star Import
SPORT STAR - RENAULT MEGANE R.S., Renault Nissan Hrvatska
SUPER STAR - VOLKSWAGEN TOUAREG, izlagač Porsche Croatia