Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Ispis članka: Pobjeda stanovnika Potoka: Park na kraju Ulice Nikole Cara ipak ostaje - Novi List

NoviList.hr

Pobjeda stanovnika Potoka: Park na kraju Ulice Nikole Cara ipak ostaje

Grad Rijeka odlučio

19. rujan 2018 10:37

Napisao: Ljiljana Hlača

Foto R. Brmalj

RIJEKA Parkovna površina na spoju Ulice Nikole Cara (kod kućnog broja 11) i Završnikove ulice na Potoku - ipak će ostati.

Odlučio je Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za urbanizam, uvažavajući reagiranje građana iznesene tijekom javne rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Potok u Rijeci. Naime, na navedenoj površini spomenuti Plan je predviđao gradnju objekta »l« oblika za poslovnu namjenu, no takvo će se rješenje ukloniti.

Podsjetimo, do 7. rujna trajala je javna rasprava o izmjenama Detaljnog plana uređenja za područje Potok koji bi trebao doživjeti pravu transformaciju, a predmet spomenute rasprave su bile četiri lokacije: lokacija bivše upravne zgrade Elektromaterijala, lokacija planirane građevine na spoju Završnikove i Ulice Nikole Cara, zatim blok HEP-a između Ulice Nikole Cara i Rikarda Katalinić Jeretova te manji poslovni kompleks uz Završnikovu ulicu.

U cijelu priču mogli su se uključiti i građani, a Grad Rijeka je zaprimio 24 dopisa. Iako mnogi dopisi koje je Grad zaprimio nisu ni bili predmet ovog javnog poziva, svi će se oni temeljito analizirati, saznajemo.

Park na Potoku

– Od onih tema koje nisu bile predmet poziva treba spomenuti tretman unutrašnjosti bloka unutar Ulica Nikole Cara, Rikarda Katalinića – Jeretova i Zdenka Petranovića i prometna rješenja prolaza tzv. trećeg koridora u dubini područja Potok – saznajemo od Odjela gradske uprave za urbanizam.

– A od onoga što pak jest bilo predmet javnog poziva, a na što su građani najviše ukazivali, treba spomenuti - rješenje lokacije bivše upravne zgrade Elektromaterijala. Tu se primjedbe građana kreću u rasponu od smanjenja predložene veličine građevine pa sve do uklanjanja postojeće građevine, odnosno do prijedloga koje idu u smjeru da se na tom mjestu izgradi garaža, parkovna površina, dječje igralište i slično te na promjenu uvjeta izgradnje objekta oblika » l« poslovne namjene na spoju Završnikove i Ulice Nikola Cara (a gdje je sada park op.a), dalje je navedeno.