Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Ispis članka: Rea Jelenović, rukometašica Zameta: Podravka nam je izazov i inspiracija - Novi List

NoviList.hr

Rea Jelenović, rukometašica Zameta: Podravka nam je izazov i inspiracija

Uoči ogleda

17. ožujak 2018 13:16

Napisao: Igor Duvnjak

Znamo da nismo favoritkinje pa ćemo igrati bez opterećenja, ali naravno, nije nam svejedno što će biti. Želimo pokazati publici što znamo – kaže Rea Jelenović

Foto: Damir Škomrlj

RIJEKA Rukometašice »Zameta« jure prvoligaškim parketima u petoj brzini, iza mlade postave trenerice Adrijane Prosenjak je pet pobjeda u nizu, a sve uoči večerašnje rukometne poslastice, dolaska višestrukih prvakinja, »Podravke Vegete« (18 sati). Zamećanke zadovoljne dočekuju svoj novi ispit nakon što su one prethodne obavile za odličan, probile su se s totalno izmijenjenom mladom i neiskusnom ekipom na četvrto mjesto kao najugodnije iznenađenje lige.

– Samo se ne smijemo opustiti nakon onoga što smo do sada ostvarile – kaže mlado lijevo krilo Zamećanki Rea Jelenović, po opisu radnog mjesta spremna iskoristiti svaku priliku za jurnjavu u kontranapad. – Naravno, želja nam je i u preostalom dijelu prvenstva nastaviti ovako. Nismo ni očekivale toliko pobjeda, ali mi se trudimo, marljivo treniramo, a rezultati stižu.
Zamećanke su itekako strahovale od ispadanja iz lige, a nakon što je čak bilo dvojbi hoće li krenuti u prvenstvo. Na koncu su bodovnim učinkom itekako iznenadile sebe, konkurenciju i svoje malobrojne simpatizere.

Oproštaj s Radom Ciganović

Uoči utakmice na Zametu bit će upriličen svečani oproštaj s Radom Ciganović, jednim od najvećih riječkih rukometnih imena. Riječ je o bivšoj istaknutoj reprezentativki, koja je u jednom razdoblju nosila i dres »Podravke Vegete«, a nakon igračke karijere je bila dugogodišnja tajnica Zamećanki. Prigodne darove na njezinom oproštaju s klubom će joj uručiti Luka Denona, bivši predsjednik kluba, i Sandra Stojković, sadašnja predsjednica, kao i Mirza Džomba, predsjednik Županijskog rukometnog saveza.

– Drago nam je da smo iznenađenje u ovom prvenstvu, ali nema opuštanja, moramo se i dalje truditi i trenirati kao i do sada. Možda nas do sada suparnice nisu shvaćale ozbiljno, a mi smo nakon nekih nepotrebnih poraza svaku ekipu počele shvaćati ozbiljno. Kada svakoj utakmici pristupimo sa stopostotnim angažmanom, možemo igrati gotovo protiv svih. U Pitomači smo imale visoko vodstvo, u nastavku smo skoro dostignute, ali smo pobijedile. Tamo je itekakva atmosfera na tribinama, publika je ponijela domaće. Bilo je teško, u Pitomači u drugom dijelu prvenstva nitko nije osvojio bodove.

Koprivničanke su večeras nedvojbene favoritkinje, s druge strane se Zamećanke žele predstaviti u što boljem svjetlu. U postavi je i vratarka Jelena Piršl, koja se oporavila nakon problema s leđima.
– Znamo da nismo favoritkinje pa ćemo igrati bez opterećenja, ali naravno, nije nam svejedno što će biti. Želimo pokazati publici što znamo. Ime suparnica nam je pritom itekakav izazov i inspiracija za sve nas.