Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Ispis članka: SMJER RUJEVICA Nogometaši ''Rijeke'' pobjedom zaključili pripreme u Sloveniji: Majstorije Čolaka i Gorgona - Novi List

NoviList.hr

SMJER RUJEVICA Nogometaši ''Rijeke'' pobjedom zaključili pripreme u Sloveniji: Majstorije Čolaka i Gorgona

Žestoka utakmica

13. srpanj 2018 20:32

Napisao: Orlando Rivetti

Foto R. Brmalj

KRANJSKA GORA Nogometaši »Rijeke« u trećoj utakmici drugog tjedna priprema u Kranjskoj Gori (sutra se vraćaju kući), svladali su engleskog člana League One, trećeligaša »Luton Towna« 2:0. U žestokoj utakmici prekrasne pogotke postigli su Čolak i Gorgon. Svaki za sebe malo umjetničko djelo. Čolak je krenuo s lijeve strane, oslobodio se čuvara i potkopao loptu, vratar je bio nemoćan... Gorgon je s dvedesetak metara s lijeve strane pogodio suprotne rašlje. Lopta se od stative odbila u mrežu.
Dva gola za nogometne gurmane u prijateljskoj utakmici u kojoj su suparnici tukli žešće od »goranskih kovača«. Udarali, trčali, igrali agresivno i disciplinirano u fazi obrane, svi iza lopte. Najprije su Englezi, koji bi u HNL-u, sigurno bili na sredini ljestvice, zaradili tri žuta kartona zbog pretjerane žestine u duelima, a onda su isto toliko opomena dobili Riječani u nastavku. Sudac Šmajc iz Kranja imao je pune ruke posla.

Rijeka – Luton Town 2:0

Prijateljska međunardona utakmica: Rijeka – Luton Town 2:0 (2:0). Sudac: Šmajc (Kranj). Strijelci: 1:0 Lončar (22'), 2:0 Gorgon (31').
RIJEKA I POLUVRIJEME: Sluga – Pavelić, Punčec, Escoval, Žuta – Capan, Ćanađija, Kvržić, Puljić, Gorgon – Čolak.
RIJEKA II POLUVRIJEME: Prskalo – Raspopović, Župarić, Punčec, Žuta (od 58' Mamić) – Grahovac, Lončar – Acosty (od 80' Mitrović), Pavičić, Heber – Čolak (od 61' Božinov).

Riječani su u drugoj fazi prvog poluvremena kada su Capan i Čanađija ubrzali loptu počeli stvarati prigode. Plod takve igre posebice po desnoj strani gdje su djelovali Pavelić i Kvržić, su i pogotci. Englezi su, naime, teško zatvarali sve prolaze, iako su svi bili stalno u bloku.
Atletski, snagatorski nogomet nametnuli su Englezi tijekom cijele utakmice. Trčali su poput »maratonaca«, izveli dvije postave kao i Matjaž Kek. U nastavku Grahovac i Lončar, ali i Pavičić teško su na sredini terena izlazili na kraj s engleskim »ragbijašima«, a Acosty nije vidio loptu... Bili su Riječani spori u glavama i nogama, ali kontrolirali su utakmicu. Dobro iskustvo na kraju slovenskih priprema, jer utakmica takva intenziteta i žestine sigurno neće biti u HNL-u.

S1307B10
Utakmica ''Rijeke'' i Luton Towna u Kranjskoj Gori / Snimio Roni Brmalj