Za punjenje se možete pridržavati našeg recepta, ili odaberite omiljene sastojke
Rijetki su oni koji ne vole pizzu. U današnjem receptu ona je pripremljena na malo drugačiji način. Nakon što se nadjene pizza se – zarola. Za punjenje se možete pridržavati našeg recepta, ili odaberite omiljene sastojke. Važno je samo da ne izostavite pasatu od rajčice. Sastojci za dvije rolane pizze: 500 g brašna220 g vode50 g maslinova ulja7 g svježeg kvasca 6 g soliZa punjenje: 200 g suhe mozzarelle ili sira po želji250 g pasate od rajčice60 g luka srebrenca1 svežanj peršinasol, papar, maslinovo uljePo želji: dimljena šunkaPriprema: U mlakoj vodi otopiti kvasac, dodati ulje i na kraju malo po malo brašna, sve dok ne potrošite svu navedenu količinu. kada brašno upije svu tekućinu prebacite na dasku i nastavite mijesiti. Tijesto staviti u posudu, pokriti prijanjajućom folijom i pustiti sat vremena da se diže na sobnoj temperaturi. Dok se tijesto diže, sir valja narezati na kockice, a luk na tanke ploške. Peršin sitno nasjeckati. Pasatu začiniti uljem, solju i paprom. Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Prvi dio tijesta tanko razvaljati, po površini rasporediti polovicu pasate, polovicu sira i polovicu nasjeckanog luka i peršina. Trećinu tijesta preklopiti, pa ponoviti. Lagano pritisnuti rukama. Dobit ćete plosnatu štrucu. Zatvorite krajeve i stavite na nauljeni pleh. Isto ponoviti s drugim dijelom tijesta.
Peći u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 25 minuta. Kada je pečeno pustiti da se malo ohladi, rezati i poslužiti.Po želji možete staviti i malo dimljene šunke ili pršuta.