Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Zalogajčići

Što s ostacima pečene piletine? Napravite hrskave krokete

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 14. srpanj 2017. u 8:00 2017-07-14T08:00:00+02:00

Danas predlažemo recept za hrskave krokete koje će voljeti odrasli jer odlično idu uz ljuti umak i pivu, ali i djeca koja vole sve što je hrskavo i prženo

Kada pečete cijelo pile često se dogodi da ostane mesa i to najčešće prsa koja, ako se ne ispeku pravilno, ostanu suha pa je jedini način da ih se konzumira njihova kombinacija s nekom salatom. Danas predlažemo recept za hrskave krokete koje će voljeti odrasli jer odlično idu uz ljuti umak i pivu, ali i djeca koja vole sve što je hrskavo i prženo. Količinu sastojaka možete i povećati, ovisno za koji broj ljudi pripremate i koliko vam je mesa ostalo.

Sastojci za 9 komada: 160 g pečenih pilećih prsa, 30 g mozzarelle, 20 g krušnih mrvica, 20 g parmezana, 1 jaje, origano ili majčina dušica, sol, papar
Za paniranje i pohanje: 1 jaje, krušne mrvice, zobene pahuljice, ulje za prženje
Priprema: Mesu ukloniti kožu i kosti i iskidati na komadiće. Dodati jaje, krušne mrvice i parmezan, origano, prstohvat soli i papar. Mijesiti dok smjesa ne postane kompaktna. Mozzarellu narezati na kockice. Oblikovati polpete i u sredinu svake staviti nekoliko komadića mozzarelle i zatim oblikovati kuglicu.

Vilicom »istući« jaje, u drugoj posudi pomiješati krušne mrvice i zobene pahuljice i te zagrijati ulje za prženje. Svaku lopticu prvo umočiti u jaje, zatim u smjesu mrvica i pahuljica i odmah pržiti u ulju. Pažljivo ih okrećite, a gotove su kada postanu zlatno-žute boje.

Ocijedite ih na kuhinjskom ručniku i poslužite još tople s omiljenim umakom po izboru. Umjesto mozzarelle upotrijebite neki drugi, jednako topljivi, sir.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.