Mahune s krumpirom uobičajena su kombinacija, no kada im dodate tjesteninu i pesto genovese dobit ćete ukusno ljetno jelo
Sastojci za 4 osobe: 350 g tjestenine, 200 g mahuna, 250 g krumpira
Za pesto genovese: 1 režanj češnjaka, prstohvat krupne soli, 150 g maslinova ulja, 50 g bosiljka, 30 ribanog ovčjeg sira, 15 g pinjola (ili oguljenih badema), 70 g parmezana
Priprema: Veliki lonac staviti napuniti vodom i staviti na vatru. Oguliti krumpir i narezati ga na kockice. Mahune oprati, ukliniti im krajeve i narezati na komade. U zavrelu vodu dodati sol, ubaciti krumpir i nakon nekoliko minuta i mahune. Nakon 2 minute ubaciti tjesteninu i kuhati onoliko koliko piše na pakiranju. Dok se tjestenina kuha pripremite pesto. Ako imate volje poslužite se mužarom u kojem usitnite sve sastojke. No ako nemate mužar niti vrijeme pesto napraviite pomoću blendera. Pesto ubacite u posudu, kuhanu tjesteninu, krumpir i mahune vadite direktno iz vode u kojoj su se kuhali i ubacite u pesto. Promiješati. Ako je presuho podliti s vodom od kuhanja. Poslužiti toplo!