Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Za ljubitelje mesa

Jeste li ikad probali Rosticcianu - tradicionalni toskanski specijalitet?

Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 17. siječanj 2019. u 7:36 2019-01-17T07:36:52+01:00

Rosticciana je tipično i često jelo toskanske kuhinje. Glavni sastojak su svinjska rebra koja se mogu peći u pećnici ili na roštilju. Talijani su poznati po jednostavnoj i ukusnoj prehrani. Ovaj tradicionalni specijalitet oduševit će ljubitelje mesa.

Sastojci:

• 1 kg svinjskih rebara

• 2 limuna

• 1 kg krumpira

• origano

• 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

• Sol

Način pripreme:

Odvojite svinjska rebra na pojedinačne komade i raširite ih u posudi za pečenje. Prelijte sok limuna i dodajte koru.

Obilno pospite origanom. Posudu pokrijte aluminijskom folijom i pustite marinirati najmanje jedan sat.

U međuvremenu temeljito očistite krumpir. Izrežite na klinove i prebacite na pladanj s velikom količinom ulja. Začinite solju i paprom i pazite da krumpir bude dobro premazan.

Pecite na 180 ° C oko 30 minuta. Izvadite iz pećnice, promiješajte krumpir i stavite rebra na njega. Prelijte marinadu. Posolite i popaprite te pecite 20 minuta.

Poslužite toplo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.