Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Sastanak zastupnika

foto Plenković okupio kremu HDZ-ovaca na Kukuljanovu. Što dogovaraju?

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2018. u 19:23 2018-11-20T19:23:00+01:00

Svi koji su trebali stići na Kukuljanovo su i stigli na ponos ministra prometa Olega Butkovića čiji je resor suočen s prvim ovogodišnjim snijegom

KUKULJANOVO Nakon što je tijekom dana posjetio Senj, premijer Andrej Plenković nazočio je sjednici Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice u konferencijskoj sali poslovne zgrade Industrijske zone. Premijer nije bio voljan davati izjave medijima, a dnevnom redu su bile teme proračuna za 2019. godinu, rebalansa ovogodišnjeg proračuna, mirovinska reforma, porezna reforma i aktualna situacija, kako se to voli reći.

I svi koji su trebali stići na Kukuljanovo su i stigli na ponos ministra prometa Olega Butkovića čiji je resor suočen s prvim ovogodišnjim snijegom.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je da je sastanak u Kukuljanovu nastavak dobre prakse po kojoj taj klub zastupnika svaki mjesec-dva organizira posjet drugom dijelu Hrvatske i tamo dade podršku HDZ-ovim gradonačelnicima i saborskim zastupnicima iz tog kraja.

»Tema sastanka je bilo sutrašnje glasovanje i rasprava u Saboru o poreznoj reformi i rebalansu proračuna te o državnom proračunu koja slijedi idući tjedan«, rekao je Bačić te naglasio da je proračun na tragu programa rada Vlade i usuglašen sa svim projektima koje je Vlada najavila, pa tako i s poreznom, mirovinskom i zdravstvenom reformom.

S druge strane, omogućava poticanje investicija, te ga mi u HDZ-o vidimo kao poticaj gospodarskog rasta Hrvatske i demografske obnove kroz značajne stavke proračuna, istaknuo je.

Ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a za Primorsko-goransku županiju Oleg Butković rekao je da se govorilo i o najvažnijim projektima na području županije poput radova na punom profilu Istarskog ipsliona i ulaganju više od 100 milijuna kuna u lučku infrastrukturu.

»HDZ je u toj županiji na vlasti u 13 gradova i općina i u uzlaznom je trendu. U tijeku su pripreme za lokalne izbore na kojima očekujemo pobjedu i u Primorsko-goranskoj županiji«, istaknuo je.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra, na čijem području se nalazi Industrijska zona Kukuljanovo, Tomislav Klarić ustvrdio je da je na sastanku iskazana sloga, zajedništvo i snaga koja pokreće brojne projekte na tom području, što je vidljivo i u Industrijskoj zoni te u cijeloj županiji. U zoni je u tijeku izgradnja sedam poslovnih objekata, ukupne površine 30.000 četvornih metara.

»U Industrijskoj zoni je u proteklih godinu i pol dana našlo posao više od 500 ljudi. Investicije u godinu i pol dosežu milijardu i pol kuna, uz 46 milijuna kuna europskih sredstava koje je Vlada osigurala za poslovanje tvrtki u zoni«, dodao je Klarić.

N2011SJ01

N2011SJ03

N2011SJ05

N2011SJ06

N2011SJ07

N2011SJ08

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze