Vrijedna donacija

DVD Halubjan dobio medicinsku opremu

Andrej Petrak



VIŠKOVO Načelnica Viškova Sanja Udović uručila je medicinsku opremu za prvu pomoć Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Halubjan.


Opremu je u ime društva, uz zahvale, preuzeo zapovjednik Sanjin Blažević. Budući da DVD Halubjan sudjeluje u svim aktivnostima Općine Viškovo kao potpora u osiguranju manifestacija, a imajući u vidu povećan rizik od ozljeđivanja ili drugog neželjenog događaja, Općina je osigurala sredstva za nabavku defibrilatora, boca za kisik, nosila i duge opreme za pružanje prve pomoći u ukupnom iznosu od 30.579 kuna, objasnila je načelnica.


– Sigurna sam da će sva spomenta oprema imati utjecaja na učinkovitost rada vatrogasnog društva, no moja je želja da se što manje koristi na intervencijama, a što više na vježbama – napomenula je načelnica Udović.Članovi DVD-a Halubjan krajem 2015. godine podjelom kalendara prikupljali su donacije za vatrogasno društvo. Tom prigodom prikupili su 5.040 kuna, što je utrošeno za nabavu prijenosnog agregata za struju, koji će biti na korist svim mještanima Viškova.