Stroga kazna

Crvena zvezda izbačen iz Regionalne lige

Hina

Foto ilustracija

Foto ilustracija

Izbacivanje Crvene zvezde iz Regionalne lige bila je očekivana odluka koja je usljedila  nakon što je vodstvo beogradskog kluba u čak tri navrata pokušalo igrati utakmice s igračima kojima je odbijena registracija



Povjerenik za natjecanje Triglav regionalne vaterpolske lige Milivoj Bebić poslao je u ponedjeljak obavijest o isključenju beogradskog vaterpolskog kluba Crvena zvezda iz ovogodišnjeg natjecanja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi.


“Temeljem odluke disciplinskog suca TVL BVK Crvena Zvezda isključena iz natjecanja za sezonu 2015/2016. Sukladno tome sve preostale utakmice po rasporedu prvenstva u kojima je trebao igrati BVK Crvena Zvezda NEĆE se odigrati, počev od utakmice 14. kola TVL između BVK Crvena  Zvezda i HAVK Mladost koja se po rasporedu trebala odigrati u nedjelju 7. veljače ,  do pravomoćnosti predmetne odluke”, stoji u obavijesti povjerenika lige.

Izbacivanje Crvene zvezde iz Regionalne lige bila je očekivana odluka koja je usljedila  nakon što je vodstvo beogradskog kluba u čak tri navrata pokušalo igrati utakmice s igračima kojima je odbijena registracija. Stegovni sudac Regionalne lige Alen Pešušić i nije imao drugog izbora nego postupiti po odredbama  Pravilnika o  natjecanju koji  u tom slučaju  predviđa izbacivanje iz Lige.


Sukladno toj odluci brisani su i svi rezultati koje su u ovogodišnjem natjecanju ostvarili vaterpolisti Crvene zvezde, a Liga će umjesto deset brojiti devet klubova među kojima su i tri predstavnika Srbije: Partizan, Vojvodina i Radnički.




 Očekuje se da će se natjecanje s devet klubova u Regionalnoj ligi odigrati do kraja lige nakon koje će se prve četiti momčadi plasirati na završni Final Four kojemu će  18. i 19. ožujka domaćin biti najbolje plasirana momčad nakon 18 kola.  Za sada prvo mjesto sa svih 14  pobjeda i 42 osvojena boda drži Jug CO iz Dubrovnika, ispred riječkog Primorja EB. Na trećem mjestu je Jadran iz Herceg Novog, a četvrtom beogradski Partizan I bilo bi pravo iznenađenje da se ova četiri kluba ne nađu na završnom turniru u Dubrovniku, nakon kojeg će usljediti  natjecanja u nacionalnim prvenstvima ,  a pozicije s kojih će klubovi startati u nacionalnim prvenstvima odredit će se na temelju plasmana u Regionalnoj ligi.