Gradonačelnici uzvraćaju udarac

Linić: Autor anonimne prijave protiv mene je Oliver Grbić; Obersnel: Na primopredaji smo pregledali frižidere i nismo ništa našli

Tihana Tomičić

Linić je potvrdio da još uopće nije dobio poziv na obavijesni razgovor u policiju, a smatra da ni neće jer nema zakonske osnove za obavijesni razgovor s njim na ovu temu: prema Zakonu o policiji slučaj je u apsolutnoj zastari.



RIJEKA SDP-ov Slavko Linić prozvao je imenom i prezimenom  ravnatelja policije Olivera Grbića kao autora anonimne prijave temeljem koje je policija obavljala prethodne radnje i razgovore s nekadašnjim čelnicima Kriznog štaba Rijeke, a u kojoj, prema pisanju medija, stoji da su Slavko Linić i njegov kolega iz Kriznog stožera Šime Radulić neutrošeni novac od nabavke oružja 1991. godine uzeli za sebe i sakrili u hladnjaku Radulićeve kuće na Ugljanu.


– Mogu samo sumnjati, ali kako je prijava pisana na ime Olivera Grbića, a potom je kopija poslana zastupnicima HDZ-a Vesni Buterin i Frani Matušiću, po meni je evidentno da je njen autor Oliver Grbić – rekao je Linić.


On je ogorčen ponašanjem policije, i tvrdi da su u policiji čak toliko zabrazdili montirajući ovaj slučaj, da čak podvaljuju i DORH-u, jer iz MUP-a iznose neistine o tome da je riječko Županijsko državno odvjetništvo tražilo postupanje policije, a iz ŽDO-a su potvrdili da nisu dali nalog za istragu o navodno nestalih 830.000 DEM.




– Sve to samo je dokaz više koliko su Grbić i ministar Tomislav Karamarko opasni ljudi, rekao je Linić.


Tvrdnje iz anonimne prijave o tome na koji način su on i Radulić otuđili novac namjenjen za naoružanje Rijeke, Linić je kratko komentirao:


– Ako sam godinama vrhunski ekonomski stručnjak i financijski ekspert, koji zna prevariti poreznike i cijeli sustav, a novac držim u frižideru, onda je jasno koliko je Grbić bio ozbiljan kad je pisao te svoje gluposti, i tjerao onda novinare da to objavljuju.


Nasljednik Slavka Linića, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel dodao je tome samo jednu rečenicu: “Kad smo obavljali primopredaju dužnosti, pregledali smo oba frižidera na prvom katu na Korzu 16, i nismo ništa našli”.


Linić je potvrdio da još uopće nije dobio poziv na obavijesni razgovor u policiju, a smatra da ni neće jer nema zakonske osnove za obavijesni razgovor s njim na ovu temu: prema Zakonu o policiji slučaj je u apsolutnoj zastari.