Hrvatice ipak bez izbornice

Irina Kirilova napustila je kormilo ženske odbojkaške reprezentacije

Glas Slavonije

Danas je Hrvatska otputovala u Švicarsku, gdje će danas i sutra odraditi dvije provjere s domaćom selekcijom. Na klupi će biti Mario Bašelović, jedini "preživjeli" iz sada već bivšeg stožera



ZAGREB – U nedjelju navečer stigla je najava, a danas i službena potvrda. Irina Kirilova napustila je mjesto izbornice ženske odbojkaške reprezentacije Hrvatske. S


njom u “repki” više ne stanuje ni talijanski dio stručnog stožera, team menadžer Marco Breviglieri, drugi trener Allesandro Orlando, statističar Simone Franceschi i psihoteraput Paolo Zucchi.


Nakon prve pobjede u Europskoj ligi (Rumunjska), Kirilova je najavila da se stručni stožer zbog neispunjenih obveza Hrvatske odbojkaške udruge, točnije predsjednika Zdeslava Barača, više neće dati zavlačiti. Nije tajna da za dvomjesečni rad struka nije dobila nikakvu financijsku naknadu.




Baračeva obećanja – “bit će uskoro” – tolerirala su se neko vrijeme, ali ni to nije moglo unedogled. Na kraju, Kirilovoj i suradnicima je “pukao film”, shvatili su da su izigrani te su nakon datog roka pokupili stvari i vratili se na “Čizmu”.


Barač je mogao ignorirati njihove želje zato što kompletan stožer nije potpisao ugovor, stoga ih se riješio na naizgled bezbolan način. No, bolno je što odnosi u našoj odbojci i dalje, očito, ne idu na bolje, a u takvoj situaciji najveće su žrtve same odbojkašice. One bez obzira na sve potrese i dalje rade te treniraju, iako su i same javno iznijele nezadovljstvo postojećim stanjem, koje već (pre)dugo traje.


Ipak, predstojeće obveze iznijet će na svojim plećima. Danas je Hrvatska otputovala u Švicarsku, gdje će danas i sutra odraditi dvije provjere s domaćom selekcijom.


Na klupi će biti Mario Bašelović, jedini “preživjeli” iz sada već bivšeg stožera, koji tim potezom nije okrenuo leđa svojim, sada već bivšim suradnicima. 


– Situacija je daleko od željene, ali odlučio sam ostati i pomoći da se u kakvom-takvom normalnom okruženju odrade još dvije preostale akcije. Nakon Švicarske slijedi još odlazak u Tursku na završni vikend Europske lige, a onda tko zna što će biti – kaže Bašelović.


Čini se da nitko ne zna kakva je budućnost, jer završetkom Europske lige ne prestaju obveze naše izabrane vrste. Naime, krajem srpnja trebaju početi pripreme za EP (Italija i Srbija), a tenutačni kaos nikako nam ne ide u prilog.