Veliko ulaganje

Poznato je koliko će Primorje EB stajati organizacija završnog turnira LEN Euro Kupa

Igor Duvnjak

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Konkretan iznos za isplatu LEN-u kreće se oko 40.000 eura, a sve ostalo ovisi o razvoju situacije. Organizatori, naime, snose troškove smještaja ekipa i službenog osoblja i o njima ovisi pod kojim će uvjetima i na koji način ispuniti ovu zadaću



RIJEKA Rijeka će biti domaćin završnog turnir LEN Euro Kupa 17. i 18. svibnja na Kantridi. Nakon što je LEN službeno potvrdio višednevna nagađanja i nadanja vaterpolista Primorja EB da će uz podršku svoje publike pokušati ostvariti još jedan ovosezonski velik uspjeh, izboriti finale ovog natjecanja, eho ugodne vijesti traje i trajat će idućih dana. »Podrhtavanje tla« je počelo još dok je momčad Igora Hinića u uzvratu četvrtfinala sve jače topila atenskih pet golova prednosti Vouliagmenija.


Predragu Slobodi, najuspješnijem čelniku u povijesti ovog riječkog »stogodišnjaka«, počasnom predsjedniku kluba te jednom od najistaknutijih djelatnika hrvatskog vaterpola čija se riječ sa štovanjem sluša u europskom vaterpolu, zaigralo je srce, bio je odmah među onima kojio su žarko zaželjeli Final Four u Rijeci. Naravno da je dao sve od sebe da se turnir takvoga kalibra održi u Rijeci i među onima je koji imaju velike zasluge da će momčad trenera Igora Hinića jurišati na Spandau ne bi li na krilima navijača izborila veliki finale s pobjednikom dvoboja između španjolskog Astralpool Sabadella i dubrovačkog Juga AO. Naravno da su u istom smjeru složno veslala mnoga vaterpolska imena s međunarodnom reputacijom, poput Perice Bukića, izvršnog dopredsjednika HVS ili pak Renata Živkovića, glavnog tajnika HVS-a i direktora LEN-a za vaterpolo.


Dok trener Hinić ovo preostalo vrijeme nastoji čim bolje iskoristiti kako bi pripremio momčad za teški međunarodni okršaj, predsjednik Primorja EB Samir Barać ima pune ruke posla oko organizacije, ali i na zatvaranje financijske konstrukcije. Spominju se raznorazni iznosi, ali je trošak turnira za Primorje EB »varijabilan«.




Konkretan iznos za isplatu LEN-u kreće se oko 40.000 eura, a sve ostalo ovisi o razvoju situacije. Organizatori, naime, snose troškove smještaja ekipa i službenog osoblja i o njima ovisi pod kojim će uvjetima i na koji način ispuniti ovu zadaću. Već je ranije istaknuta pomoć Grada i sponzora, za očekivati je da će se sve razvijati u željenom smjeru kako bi ovaj značajan događaj na bazenu Kantrida protekao u najboljem redu, sve dok se riječki navijači nadaju još jednoj značajnoj pobjedi generacije Primorjaša koja obećava.