Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Očaravajući spektakl

video OVO JE CIRKUS NOVOG DOBA Umjesto izmučenih životinja koriste prekrasne holografske projekcije

Foto: @circustheaterroncalli Instagram
Foto: @circustheaterroncalli Instagram
Autor:
Objavljeno: 2. lipanj 2019. u 9:00 2019-06-02T09:00:00+02:00

Roncalli cirkus prvi je takav na svijetu koji je životinje zamijenio čarobnim holografskim projekcijama

Počinje glazba, svjetla trepere, a u sredini ringa pojavljuje se slon i pozdravlja publiku velikim naklonom. Nekom čarolijom nestaje, a četiri konja preuzimaju ring i u galopu kruže pozornicom dok njihove grive svjetlucaju pod svjetlima reflektora. Dobrodošli u cirkus novog doba – mjesto gdje se životinje ne podvrgavaju mučenjima, zato što ih – nema.

Circus Roncalli prvi je cirkus na svijetu koji je životinje zamijenio očaravajućim holografskim projekcijama i time ovu vrstu zabave uveo u novo doba.

Austrijski cirkus s dugotrajnom tradicijom postojanja među prvima je već početkom 90- ih izbacio divlje životinje iz svog programa, a zadržali su samo pripitomljene konje. Nedavno su, osviješteni problemom mučenja i iživljavanja nad životinjama u cirkusu, u potpunosti prestali koristiti životinje za potrebe showa te se okrenuli točkama s akrobatima, klaunovima i umjetnicima na trapezu.

01adele.fame

02circustheaterroncalli2

03raul_jimenez_rull

Ne želeći izgubiti magiju tradicionalnog cirkusa, odlučili su se na inovativno rješenje i svojim točkama dodali holografsku "pratnju": od projekcija prekrasnih slonova koji surlama pozdravljaju publiku ili pak zlatne ribice koja pliva arenom, pa sve do letećih balona i holografskih klauna, ovo su atrakcije koje oživljavaju magiju cirkusa u svom punom sjaju, i to bez mučnih žrtava zlostavljanih životinja.

04duygubuga

05circustheaterroncalli3

06

03circustheaterroncalli4

"Ovo je budućnost cirkusa- točke u kojima svi mogu uživati bez tretiranja inteligentnih i osjetljivih bića kao objekata zabave", izjavio je Jan Creamer, predsjednik organizacije Animal Defenders International.

Pogledajte kako izgleda cirkus novog doba koji slavi ljepotu životinja i posjetitelje ostavlja bez daha. Bravo!

Izvor: The Dodo, Stunning Animal

Foto: Instagram, YT screenshot

cirkus, holografski cirkus, holografske projekcije

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze