Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 4
Sutra: 20° 20° 4
23. svibnja 2019.
Meko i sočno pecivo

Isprobajte slatku zvijezdu s Nutellom za čokoladno božićno iznenađenje

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Autor:
Objavljeno: 17. prosinac 2018. u 12:15 2018-12-17T12:15:00+01:00

Fino pecivo ispunjeno Nutellom djelovat će jako efektno na blagdanskom stolu i oduševiti velike i male

Zvijezda s Nutellom ili 'Nutella Star Bread' popularno je slatko pecivo kojem neće moći odoljeti ni veliki ni mali. Mekano i sočno pecivo ispunjeno je slatkim iznenađenjem, a djelovat će jako efektno na blagdanskom stolu. Sastojke za pripremu sigurno imate kod kuće, a uz malo truda i vi možete napraviti svoju savršenu čokoladnu božićnu zvijezdu.

Sastojci:

450 g brašna

70 g šećera

35 g svježeg kvasca ili 2 žličice suhog

180 ml mlijeka

30 g maslaca

2 žumanjka (bjelanjke sačuvajte za premaz)

1 šalica (240 ml) Nutelle

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte brašno i šećer i stavite sa strane.

2. Zagrijte mlijeko, dodajte maslac, pojačajte vatru dok se maslac ne otopi. U zagrijano mlijeko dodajte kvasac.

3. Brašnu dodajte smjesu s kvascem i žumanjke i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Tijesto treba biti meko i elastično. Odlučite li se mijesiti tijesto rukom, trebat će vam 10- 12 minuta.

4. Tijesto prebacite u namašćenu posudu, prekrijte plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto da se diže otprilike 2 sata ili dok se ne udvostruči.

5. Premijesite tijesto i zatim podijelite na 4 kugle.

6. Na pobrašnjenoj površini svaku kuglicu razvaljajte na veličinu od otprilike 25 cm. Zatim ju postavite na papir za pečenje i poslužite se dnom kalupa za tortu ili tanjurom kako biste označili krug koji ćete premazati Nutellom.

7. Nutellu u teglici stavite u posudu s vrelom vodom da se malo zagrije.

8. Premažite označeni krug na tijestu tankim slojem Nutelle, prekrijte drugim tijestom i ponovno premažite. Dodajte treći dio, ponovite postupak i prekrijte četvrtim dijelom. Oštrim nožem odrežite višak tijesta.

9. U sredinu tijesta stavite malu šalicu kako biste označili sredinu. Nožem odrežite crte do centra na četvrtine, a zatim četvrtine na pola i još svaku osminu na dva dijela tako da dobijete 16 trokuta.

10. U svakoj ruci uhvatite po jedan trokut i istovremeno ih oba okrenite u suprotnom pravcu prema vani dva puta i sastavite krajeve centra. Vanjske rubove trokuta povucite odozdo da dobiju okruglu formu.

11. Premažite bjelanjkom i pustite da odstoji 15 min. Pecite 15- 20 minuta na 180º C.

i.kao.ivanaa

mariashomekitchen

Izvor: sweetsoursavory.com

Foto: @naminamiretseptikogu, i.kao.ivanaa, mariashomekitchen Instagram

božićni kolači, deserti, božićno pecivo

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Aplikacija za bržu kupnju i nižu cijenu autobusnih karata
UZ ARRIVA CROATIA MOBILNU APLIKACIJU PUTNICI ŠTEDE VRIJEME I NOVAC

Aplikacija za bržu kupnju i nižu cijenu autobusnih karata