Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 28° 2
Sutra: 14° 18° 13
21. lipnja 2018.
Neobičan "hobi"

IVANOVA ISPOVIJEST Fakultetski je obrazovan. Zgodan. U stalnoj vezi. I ne može bez - plaćanja seksa

U bordelu platite 70 eura za pola sata s vrhunskom ljepoticom, pijete i jedete, dobro se zabavljate / Foto ISTOCK
U bordelu platite 70 eura za pola sata s vrhunskom ljepoticom, pijete i jedete, dobro se zabavljate / Foto ISTOCK
Autor:
Objavljeno: 29. svibanj 2017. u 7:48 2017-05-29T07:48:27+02:00

Jer mi je to fora, jer je dobar izlazak, dobra zabava, jer je zanimljivo, jer mi diže ego i jer se tamo osjećam kao pred vratima raja, samo su neki od Ivanovih odgovora na pitanje »zašto bordel kad može birati i bez da plati«

Na pragu četrdesetih. Dobro »očuvan« i još bolje njegovan. Fakultetski obrazovan, neoženjen i podosta zgodan. Situiran i zabavan. Kraće – dečko u najboljim godinama kojeg ni jedna žena ne bi izbacila iz kreveta, a svaka bi ga majka poželjela za zeta. No, on unatoč stalnoj vezi, bogatom seksualnom, i iskustvu u životu, ne odustaje od, kako reče – hobija kojeg prakticira od 25 godine života. On je, za potrebe ove priče Ivan, i svako malo priušti si odlazak u bordel. Zašto?

– Jer mi je to fora, jer je dobar izlazak, dobra zabava, jer je zanimljivo, jer mi diže ego i jer se tamo osjećam kao pred vratima raja, samo su neki od Ivanovih odgovora na pitanje »zašto bordel kad može birati i bez da plati«.

Vatreno krštenje

A onda se vraćamo na početak. U Ivanovu 25. godinu i hamburški bordel u kojem je imao »vatreno krštenje«.

– Frend i ja bili smo u Hamburgu. Mladi, ludi, s dosta novaca u džepu i relativno dužom seksualnom apstinencijom. O bordelima, živeći u lučkom gradu okruženi pomorcima, naslušali smo se priča i priča. Naslušali, a nikad probali. Nije nam trebalo dugo da nas znatiželja i već spomenuta apstinencija odvede do bordela, pa da i mi vidimo je li to tako dobro kao što smo čuli.

I je l' bilo?

– Ma, meni je bilo katastrofa. Ištancala me na brzinu, nisam se ni snašao. Plaćenih pola sata spremila je u 15 minuta i poslala me van. Ma, grozno. Baš sam se jadno osjećao.

Mnogi bi nakon ovakvog iskustva prekrižili svaku daljnju mogućnost odlaska u bordel, ali ne i Ivan.

– Ma ne, zašto? Frendu je bilo fantastično. Ja jednostavno taj put nisam imao sreće, a bogme ni znanja pa sam prošao tako kako sam prošao. S godinama stekneš iskustvo, usvojiš pravila ponašanja i nema šanse da ti ne bude dobro. U početku mi se znalo dogoditi da bi mi novčanik ispraznile već na šanku tako da ne bi imao za ono po što sam došao, ali to je bilo nekad. Najvažnije ti je u startu dogovoriti što želiš, što ona hoće, što neće, koliko stoji to što bi ti, a nije u »osnovnom paketu« i onda nema nikakvih problema.

Čistoća je najvažnija

Ivan je posjetio mnoge bordele u okolnim zemljama. O Frankfurtu i njegovoj bordel ponudi sve najbolje kao i o jednom »wellness centru« u susjednoj nam Sloveniji u koji najrađe zađe. Dakako, ne zbog zdravstvenog već zbog »sex turizma« jer u Sloveniji prostitucija nije legalizirana, ali je dekriminizirana.

– Ono što me, dakako uz »ponudu« vraća u određene bordele jest čistoća. Ako nije sve čisto da čistije ne može biti, ne ulazim. Ovaj slovenski wellness je čistiji od apoteke, a ljepotice koje stoje na usluzi svake vrste lijepe da ljepše ne mogu biti. Atmosfera ugodna. Ocjena najviša.

I onda smo krenuli od ulaza do izlaza.

O bordelu maštaju mnogi muškarci / ISTOCK

– Stvar vrlo jednostavno funkcionira. Dođeš na recepciju na kojoj te dočeka prekrasna žena, platiš 80 eura ako dođeš petkom, subotom ili nedjeljom, a 60 eura ostalim danima, dobiješ digitalnu narukvicu i kreneš. Radno vrijeme je od podne do jedan iza pola noći. Kreneš ka ormarićima. Kakvim? Pa, onakvim kakve ima svaki wellness. Tamo te pitaju koji broj bademantila i papuča nosiš, dobiješ svoju veličinu i odlaziš na tuširanje. U ostatak prostora dakle ne unosiš apsolutno ništa osim spomenute odjeće tj. obuće. Nema donjeg rublja, nema mobitela ili, ne daj bože, fotoaparata.

Nakon tuširanja dolaziš do prostora u kojem se nalazi tipična wellnes ponuda, sad da li uz uobičajenu masažu možeš dobiti i erotsku ne znam jer se u tom dijelu nikad nisam zadržavao. Ja odmah krenem u raj, a raj ti je prvi kat. Uđeš u jednu ogromnu prostoriju s puno separea, velikim okruglim šankom u sredini, sobom za pušače koja je od ostatka prostora odvojena staklenom stijenom, a u sezoni imaš i izlaz za veliki vanjski bazen. Uz tu prostoriju nalazi se i fini restoran. Da, zaboravio sam reći da za cijenu od 80 odnosno 60 eura imaš pravo konzumirati dva alkoholna pića, bezalkoholnih koliko god, kao i gostiti se za švedskim stolom prepunim delicija bez ikakvih ograničenja.

Ja obično sjednem za šank, pijuckam i promatram djevojke. Zanimljivo je da na deset muškaraca dolazi tridesetak djevojaka tako da je izbor uistinu velik. One kruže oko gostiju, približe ti se, nježno nešto prozbore, taknu te tamo gdje si najosjetljiviji, a na tebi je da kažeš da ili ne. Često znam sjediti i sjediti dok ne dođe ona koja će me zainteresirati više nego ostale, a iskreno, i odbijati takve ljepotice ti je svojevrsni »lift«. Diže ti ego do pakla.

Haj osjećaj

Te djevojke te ne žicaju piće kao u noćnim barovima, štoviše odbijaju ga ako im ga ponudiš uz ispriku kako one imaju plaćeno sve što požele, govore više jezika pa s njima komunicirati nije nikakav problem. Prošetavaju se uglavnom u donjem rublju i štiklama, neke u toplesu, a one top nage kao od majke rođene. Ponovit ću – osjećam se kao u raju. Pa zamisli, ti sjediš a oko tebe kruže divne mlade žene, sa seksi tetovažom ili pirsingom na pipici. Ma, neopisiv užitak. Uglavnom, kad doneseš konačnu odluku s izabranom djevojkom odlaziš u sobu. Ono, uzme te za ruku i polako govorom tijela uvodi i u priču i u sobu.

Sobe su veličine 25 metara kvadratnih, dominira ogroman krevet koji cijelom dužinom ima ogledalo. Dama te odmah šalje na tuširanje, a dok se ti tuširaš ona mijenja kompletnu posteljinu. Tad dogovarate posao. U osnovni paket usluge koji stoji 70 eura ulazi 30 minuta provedenih s njom a uključuje oralni seks bez kondoma i klasični seks s kondomom. Dakako da su sve poze dostupne. Ako poželiš analni seks, ili ejakulaciju u usta, seks bez zaštite, neki od fetiša i slično, te ukoliko ti djevojka pristane ispuniti želju, taj pristanak plaćaš dodatnih 30 do 50 eura, ovisno o traženom.

Prvo iskustvo u pedesetima

dok je Ivan svoje prvo bordel iskustvo imao kao mladić od 25 godina, Ratko je u bordel prvi, i do sad jedini put stupio kao pedesetogodišnjak. Riječanin, neoženjen, bez ikakvih emotivnih obaveza kaže da ga je u austrijski bordel smješten u Villachu odvela znatiželja.

– Je, išao sam i opet ću ići. Istina, u početku sam osjećao nelagodu ali je taj osjećaj vrlo brzo zamijenila ugoda. Djevojkama u tom bordelu glavni je zadatak da najprije klijente oslobode treme, a onda da im pruže užitak. Cijena posjeta je 80 eura, u što su uračunata dva pića, ručak i vrijeme provedeno s djevojkom. Moja družbenica bila je 23-godišnja Rumunjka i zbilja je bila izvrsna. Njezine kolegice uglavnom dolaze iz Ukrajine i Bugarske.

Ne, nisam sreo nikog poznatog, ali i da jesam ne bi me to smetalo. Moje prvo bordel iskustvo jako je pozitivno i ponavljam, vrlo ću ga brzo ponoviti. Čuo sam da se u Vrhniki gradi bordel, to je nadomak Rijeke i nimalo ne sumnjam da će mu glavna klijentela biti s ovog područja, ispričao je Ratko.

Kad dogovoriš pravila ponašanja, ona otvara ladicu noćnog ormarića, vadi kondome, lubrikante i ostala pomagala i kreće akcija. Ukoliko za trajanja seksa želiš pričati s njom, priča, ukoliko želiš šutjeti – šuti. Ukoliko za trajanja seksa poželiš nešto što u startu nije dogovoreno, nikakva frka, planovi su tu da bi se mijenjali. Zapravo, radi sve da ti ispuni i najskriveniju želju. Jedino što trebaš znati je da nema ljubljenja. Jednostavno nema. Primjerice, moj frend ima fetiš napumpanih ženskih usta, ali za ljubljenje istih morao je dodatno platiti. Zašto je to tako ne znam, a i nije me briga. Kad obaviš to po što si došao plaćaš i to isključivo u kešu.

Ja, recimo uvijek u džepu bade mantila imam novce pa platim odmah, ali mnogi ne nose novce sa sobom nego ih dama prati do ormarića s odjećom i tamo se vrši isplata. I to ti je to, ona odlazi svojim putem u potragu za novom mušterijom, ja se vraćam ekipi za šank i čist račun, duga ljubav. Pri odlasku očitavaju potrošeno na onoj spomenutoj digitalnoj narukvici, požele ti sretan put i to ti je to.

Slatko ili gorko

Znajući da je sugovornik izuzetno elokventan i ženama drag pitamo ga je li razgovarao s djevojkama o tome zašto rade to što rade, odakle dolaze, koji su im planovi.

– Iza dolaska svake od njih u bordel stoji neka tužna priča. Mahom dolaze iz Moldavije, Rumunjske, Ukrajine i nešto sitno iz Brazila. Sve su tu dok ne nađu nešto bolje...

Pitamo i za njihov fizički izgled. Nudi li se priroda ili prikazuju blagodati estetske kirurgije?

– Stare su od 19 do 27 godina otprilike. Mislim da niti jedna nema više od trideset. Recimo da bi na skali od jedan do pet njihov fizički izgled ocijenio ovako – 20 posto trojka, 60 posto dobra četvorka i 20 posto ne pet nego sto. Ima nešto plastike, ali to su mlade cure pa im to još ne treba.

O onima koji nalik njemu uživaju u plaćenoj ljubavi kaže:

– Korisnici usluga ovog wellnessa su mahom muškarci između 30 i 65 godina. Raznih zanimanja. Neki zgodniji, neki malo manje zgodni ali svi dobronamjerni i fini. Najčešće dolaze u društvu, rijetko sami. Primjerice, ja u bordel odlazim uvijek s prijateljima. Najbolje je kad smo trojica jer dok je jedan u sobi imaš s kim čavrljati. Ima dosta Slovenaca, još više Talijana, a Hrvata tu i tamo. Uglavnom, ja na ovom mjestu nikad nisam sreo nikog poznatog. Ne znam zašto ali Hrvati više preferiraju bordele po Austriji. Uostalom, ponuda je velika pa nikakvo čudo što se raspršimo. Komunikacija između mušterija postoji. Primjerice, ja sam se sprijateljio s jednom slovenskom ekipom. Dečki su genijalni, oni puno puta dođu samo piti i jesti bez ikakve namjere da konzumiraju seks ili kako bi rekao jedan od njih – ako poželim seks samo ću reći – hajde mala dođi u slatku sobu i stvar riješena.

A je li soba jednako slatka i onima koje prodaju i onima koji kupuju seks?

– Pitaš me uživaju li i one? Pa, vjerovala ti ili ne mislim da uživaju. Uostalom, toliko iskustva imam da to mogu prepoznati. Pričam o osobnom iskustvu, ne znam je li tako i s drugima. Ja, ponekad dobijem gratis i ono što bi trebao platiti. Mislim da one ulaskom u prostoriju punu muškaraca ulaze u neki svoj film i da se trude uživati u svom poslu što više mogu. Ne znam, možda griješim ali čisto sumnjam.

Zanimalo nas je i zašto odlazi u bordele kad je danas više nego li ikada seks dostupan i bez da se plati. A ako ga već pali plaćanje zašto se ne javi na neki od milijune oglasa te vrste.

– Razlog je vrlo jednostavan. Nikad ne znaš ni tko će ti, ni kakva doći preko oglasa, a meni je najvažnija čistoća i zdravlje. Uostalom, tamo platiš 70 eura za pola sata s vrhunskom ljepoticom, piješ i jedeš, dobro se zabavljaš, a kod nas 500 kuna za »mačku u vreći«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka