Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
25. rujna 2018.
Kava i šlag

Volite tiramisu? Pripremiti ga možete i bez jaja

Foto Pixabay
Foto Pixabay
Autor:
Objavljeno: 24. ožujak 2018. u 9:00 2018-03-24T09:00:00+01:00

Ako niste ljubitelj kave, piškote možete namakati u liker od limuna razrijeđen mlijekom

Tradicionalan talijanski kolač, tiramisu radi se s kremom na bazi jaja, no ako niste sigurni u njihovu svježinu radije ih nemojte koristiti. Pronašli smo recept u kojem jaja zamjenjuje kondenzirano mlijeko, a svi ostali sastojci iz klasičnog recepta posve su jednaki.

Sastojci za 4 osobe:  350 g sira mascarpone 350 g, 100 g slatkog vrhnja, 100 g kondenziranog mlijeka, 8 komada piškota, 50 ml kave, gorki kakao  ili naribana tamna čokolada, šećer po želji

Priprema: Prije nego krenete s pripremom kreme skuhajte kavu i pustite ju da se ohladi. Ako volite slađe deserte kavu zašećerite količinom šećera po želji.

U posudu staviti mascarpone i kondenzirano mlijeko, promiješajti i staviti u hladnjak. Od slatkog vrhnja napraviti šlag. U šlag pažljivo umiješati smjesu mascarponea i kondenziranog mlijeka. Pažljivo miješati kremu od dna prema vrhu kako šlag ne bi »pao«.

Pripremiti četiri zdjelice za posluživanje. Kremu staviti u vrećicu za ukrašavanje. Na dno zdjelice istisnuti malo kreme i povrh prepolovljene piškote kratko namočene u kavu.
Staviti ponovo kremu i posuti kakaom. Staviti još jedan sloj keksa i završiti kremom i kakaom ili naribanom čokoladom. Isto ponoviti i s preostale tri zdjelice.
Svaku zdjelicu prekriti s prozirnom folijom i staviti nekoliko sati prije posluživanja u hladnjak.

Ako niste ljubitelj kave, piškote možete namakati u liker od limuna razrijeđen mlijekom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka