Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Brzo i jednostavno

USKRŠNJI RUČAK Donosimo tri priloga koji će se odlično slagati uz svečanu pečenku

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2019. u 8:00 2019-04-20T08:00:00+02:00

Imamo odlične prijedloge za dodatak bogatom blagdanskom ručku

Pripremate pečenku za Uskrs, ali nemate ideje uz što biste je mogli poslužiti? Donosimo vam odlične prijedloge za brze i jednostavne priloge koji će biti odličan dodatak na bogatom blagdanskom stolu.

1. Salata s crvenim grahom

Sastojci:

1 konzerva crvenog graha

1 konzerva slanutka

1 crvena paprika

1 krastavac

peršin

glavica zelene salate

Za preljev:

1/3 šalice maslinovog ulja

1/3 šalice limunovog soka

2 žlice Dijon senfa

2 žlice meda

3 češnja češnjaka, nasjeckanih

1 žličica soli

¼ žličice papra

Slanutak i crveni grah isperite hladnom vodom i ocijedite. Operite salatu, procijedite i razlomite na manje dijelove. Nasjeckajte peršin,. papriku narežite na trakice, a krastavac na kolutiće. Uvećoj zdjeli sjedinite sastojke. Pripremite preljev za salatu tako što ćete sve sastojke staviti u posudu s poklopcem i dobro protresti, a zatim poškropiti po pripremljenoj salati.

salad-1996240_640

2.Caprese "ražnjići"

Sastojci:

500 g cherry rajčica

300 g mozzarella sira

svježi listovi bosiljka

aceto balsamico

štapići za ražnjiće

Rajčice prepolovite, mozzarellu narežite na ploške, a bosiljak narežite na trakice. Na svaki štapić nabodite rajčicu, komadić mozzarelle i bosiljak te ponovite postupak. Posložite ražnjiće na tanjur i poškropite acetom te po želji začinite solju i paprom.

tomatoes-1629186_640

3.Gratinirana brokula s krumpirom

Sastojci:

1 glavica brokule

2 mrkve

6 krumpira

Za bechamel:

10 dkg maslaca

6 žlica brašna

3 dcl mlijeka

prstohvat muškatnog oraščića

Mrkvu i krumpir narežite na komadiće i prkuhajte u slanoj vodi. Brokulu natrgajte na cvjetiće i kratko prokuhajte u slanoj vodi. Ocijedite, rasporedite po pladnju i premažite maslacem. Bechamel pripremite tako što ćete u posudi rastopiti maslac, dodati brašno i zaliti mlijekom miješajući da se ne stvore grudice te zatim posuti muškatnim oraščićem. Povrće zalijte umakom i pecite 20 minuta na 180º C.

broccoli-1804446_640

Foto: Pixabay

uskrs, uskršnji ručak, prilog uz pečenje

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.