Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Ri gastro

Srdela je IN: Kraljica mora idućih tjedan dana na meniju riječkih restorana

Srdela je IN: Kraljica mora idućih tjedan dana na meniju riječkih restorana
Srdela je IN: Kraljica mora idućih tjedan dana na meniju riječkih restorana
Autor:
Objavljeno: 2. lipanj 2017. u 18:53 2017-06-02T18:53:35+02:00

RIJEKA - Zovu je miljenicom ribara, kraljicom mora, a živi je i plivajući dokaz da namirnice ne moraju biti skupe da bi bile zdrave.

Njezino je ime – srdele i u četvrtak navečer je uskočila na menije ugostiteljskih objekata Rijeke i okolice i zadržat će se tamo do 8. lipnja, u tjednu nazvanom »Srdela je IN« u kojemu će ugostitelji pokazati svu raskoš finih kreacija na temu ove male, ali vrijedne ribe.

Nakon srdele, od 8. do 15. lipnja, počinje i Tjedan trešanja, a u srijedu navečer, u lijepoj i humanitarnog gourment priči organiziranoj ispred HNK Ivana pl. Zajca, Conca D'oro, Bar Bar, Bistro Placa 51, Konoba Blato, Belgian Beer Cafe Brasserie As, Restoran hotela Continental i Porto Grillo, sljubili su ih u ukusnim zalogajima.

Cijeli događaj dio je šire priče pod nazivom Ri gastro, koja je i ove godine započela sa šparogama. Program organiziran pred riječkim kazalištem održan je uz glazbenu podlogu muške klape Flumen i ženske klape Vidulice, zalogaji su se prodavali po cijeni od 10 kn, a sav prihod od prodaje delicija na kraju je doniran Socijalnoj samoposluzi.

Večer je završila kod domaćina ove gourmet priče – u HNK Ivana pl. Zajca, gdje je odigrana hvaljena Molièrova komedija »Mizantrop« u izvedbi članova Hrvatske drame.Za sve koji nisu mogli prisustvovati ovom gurmansko-glazbeno-kazališnom uvodu u Ri gastro dane, preostaje još skoro dva tjedna da odaberu jedno ili više omiljenih Ri gastro mjesta i uživaju u delicijama od srdela i trešanja.

Ugostitelji koji sudjeluju u Ri gastro danima su Bistro Conca D'oro, Restoran Aerosteak, Bar Bar, Bistro restoran Kostrenka, Bistro Pizzeria Maslina na Zelenom trgu, Bistro Placa 51, Bistro La Rose, Konoba Blato, Brasserie As, Restoran hotela Continental, Konoba Feral, Restoran Gardens, Restoran Porto Grillo, Restoran Kamov, Konoba Na kantunu, Restoran Mladenka, Restoran Municipium, Botel Marina, Restoran Morčić, Restoran Ronjgi, Konoba Tarsa, Restoran Dina, Restoran Molo Longo, Konoba Ribica te Udruga vinara Žlahtina koju čine Vinarija Pavlomir, PZ Vrbnik, Vinarija Katunar, Vinarija Šipun, Vinarija Nada, Vinarija Toljanić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.