Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Za dobar početak tjedna

RECEPT DANA Pikantna i aromatična krema od gljiva

Foto: iStock
Foto: iStock
Objavljeno: 18. studeni 2019. u 8:00 2019-11-18T08:00:00+01:00

Pripremite topli i ukusni obrok koji će vas zagrijati u hladnim jesenskim danima.

Sastojci:

4 crvene paprike

200 g šampinjona

4 čili papričice

100 g fažola

1 kapula

1 režanj češnjaka

200 g umaka od rajčice

2 žlice koncentrata od rajčice

800 ml povrtne juhe

slatka crvena paprika

maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjajte kapulu. Dodajte papriku koju ste narezali na kockice i čili papričice, te pustite nekoliko minuta na jačoj vatri stalno miješajući. Ulijte umak od rajčice, koncentrat rajčice i povrtnu juhu. Poklopite i pustite da kuha 10-tak minuta na laganoj vatri, a zatim dodajte fažol i pustite da se kuha još 5 minuta. U međuvremenu, na ulju popecite češnjak te dodajte gljive narezane na šnite. Kuhajte otprilike 10 minuta stalno podlijevajući s malo vode. Na kraju posolite. Izmiksajte štapnim mikserom papriku i fažol, dodajte tako dobivenoj kremi gljive i pustite još nekoliko minuta na laganoj vatri. Kremu poslužite mlaku.

Izvor :gastro serijal Novog lista "Jesen na stolu"

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.