Foto Istock
Tikve se jednako dobro uklapaju u slatka i slana jela. Danas predlažemo desert u kojem je upravo slatka krema od tikve glavni sastojak
Sastojci za 6 osoba: Tijesto: 200 g šećera u prahu, 250 g maslaca, 500 g brašna, sol, ekstrakt vanilije, 4 žutanjka
Za kremu: 70 g demerara šećera, 1 jaje, 1 čašica kruškovca, 180 ml slatkog vrhnja, cimet, muškatni oraščić, naribani đumbir, 800 g očišćene muškatne tikve
Priprema: Prvo valja pripremiti tijesto. Maslac dobro izmrviti s brašnom, zatim dodati šećer, ekstrakt vanilije, sol i na kraju žutanjke. Tijesto oblikovati u loptu, omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak.
Peći 20 minuta prvo na 200 stupnjeva, a zatim još pola sata na 180 stupnjeva. kada je gotova izvaditi iz pećnice, ohladiti i tek tada rezati.