Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 6
Sutra: 15° 15° 6
22. travnja 2019.
Tradicionalno natjecanje u Staroj pošti

Oni rade najbolje kobaje: Trsaćani pomeli konkurenciju na Permanima

Hrvoje Devčić, Marijan Terzić i Lovro Delač / Foto Ivor BALEN
Hrvoje Devčić, Marijan Terzić i Lovro Delač / Foto Ivor BALEN
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2014. u 13:57 2014-01-07T13:57:00+01:00

Zbroj bodova pokazao je da su najbolje kobasice napravili Hrvoje Devčić, Marijan Terzić i Lovro Delač iz ekipe Trsat, što je novost jer ovakve nagrade u pravilu odlaze "kobasičarima" iz prigrada

PERMANI Najbolje kobasice na riječkom području ove godine napravili su Trsaćani. Tako su pokazali rezultati najstarijeg i najmasovnijeg natjecanja ovog tipa, što je održano jučer u restoranu Stara pošta u Permanima.

Nakon što je nekoliko dana ranije na "europskom prvenstvu" što se održava na Čavlima u oštariji Pomorac, sudjelovalo 13 proizvođača kobasica, na Permanima ih se na "svjetskom" okupilo 27.

Sustav je različit - dok na Grobniku odlučuje žiri, na Permanima su to svi prisutni. Kobasice se naime poslažu na dugački stol s rednim brojevima, a posjetitelji, natjecatelji i ostali, idu redom, kušaju i odabiru pet najboljih, dodjeljujući im ocjene od 1 do 5.  Pritom ne znaju koja je čija.

Zbroj je pokazao da su najbolje kobasice napravili Hrvoje Devčić, Marijan Terzić i Lovro Delač iz ekipe Trsat, što je novost jer ovakve nagrade u pravilu odlaze "kobasičarima" iz prigrada. No, konkurenciju na Permanima ovoga je puta pokorila "gradska kobaja". Kako doznajemo, proizvedena u dvorištu Terzićevih na Strmici.

- Tajna uspjeha je u mesu i našoj velikoj ljubavi prema kobasicama, naglasili su pobjednici, koji su za nagradu, osim plakete i drvene daske, dobili pet litara crnog vina.

Planulo je brže nego kobasice... 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš