Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
28. veljače 2020.
Festival vina i delicija

Na Kvarner Wine Fest stižu najbolji svjetski šampanjci Dom Perignon i Krug

Na Kvarner Wine Fest stižu najbolji svjetski šampanjci Dom Perignon i Krug
Na Kvarner Wine Fest stižu najbolji svjetski šampanjci Dom Perignon i Krug
Autor:
Objavljeno: 26. travanj 2018. u 16:00 2018-04-26T16:00:05+02:00

"Opatija će za nešto malo više od mjesec dana ugostiti međunarodni festival vina i delicija Kvarner Wine Fest na kojem se očekuje stotinjak izlagača, a posjetitelji će tog 02. i 03. lipnja u dvorani “Marino Cvetković” imati priliku degustirati 500-tinjak različitih etiketa vina iz čak desetak država", priopćili su organizatori.

"Konačni popis izlagača trenutno još uvijek nije poznat javnosti s obzirom na to da organizatori Kvarner Wine Festa ističu kako su prijave još uvijek otvorene za sve one koji se žele predstaviti tog vikenda u Opatiji, no ipak su odlučili otkriti jednog iznimno cijenjenog izlagača. Posjetitelji će se, naime, imati priliku bolje upoznati s nekim od najboljih svjetskih šampanjaca.

Dolazak na ovaj opatijski festival potvrdio je najveći svjetski koncern luksuznih marki Moët Hennessy (LVMH) koji u svom portfelju ima primjerice Dom Perignon, Krug i Moët & Chandon, a radi se nedvojbeno o samom svjetskom vrhu kad su u pitanju pjenušava vina. Tu su i druga izuzetno kvalitetna alkoholna pića kao što je konjak Hennessy.

Osim tih iznimno cijenjenih šampanjaca spomenuti koncern, koji ima godišnji prihod od približno 43 milijarde dolara, u svom vlasništvu ima i veći broj vrhunskih vinarija na raznim stranama svijeta, koje će također biti predstavljene na Kvarner Wine Festu, a poseban naglasak bit će stavljen na argentinska i španjolska vina.

"Iznimno smo ponosni što je koncern Moët Hennessy (LVMH) prepoznao Kvarner Wine Fest kao kvalitetan međunarodni festival na kojem mogu predstaviti svoje ionako već mnogima itekako dobro poznate šampanjce, ali ništa manje zanimljiva neće biti ni njihova vina iz Argentine, Australije, Kalifornije i Španjolske.

Vjerujemo da je ovo potvrda kako će Opatija imati zaista vrhunski festival vina i delicija te koristimo ovu priliku da pozovemo sve zainteresirane izlagače iz Hrvatske i regije koji se još nisu prijavili na našoj stranici www.kvarnerwine.com da nam se pridruže i budu dio ove zaista velike eno-gastro priče", poručili su Zoran Zdelar i Mladen Kranjčec iz tvrtke OFC agency, navodi se u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.