Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
22. ožujka 2019.
Omiljeno mjesto

foto LA ROSE: Bistro s francuskim šarmom okreće novu stranicu

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 28. studeni 2017. u 12:46 2017-11-28T12:46:00+01:00

Na meni vraćamo konkretna jela, poput primjerice bifteka ili grdobine koje ćemo pripremiti na suvremen način. Vodilja novog menija su »klasične namirnice u novoj verziji«, priča nam Suzana Jovičić

U samom centru Rijeke, u njenom Starom gradu, na adresi Andrije Medulića 8, već pet godina radi Bistro La Rose, objekt koji je od samog početka svojim šarmom osvojio – Riječanke.

No, njegova voditeljica Suzana Jovičić to sada želi promijeniti te trenutno sa svojim kuharima i Marinom Čulinom i Filipom Markovićem te uz podršku majke Mirjane, ujedno i vlasnice bistroa, radi na slaganju novog menija kojim žele privući i muškarce.

– Na meni vraćamo konkretna jela, poput primjerice bifteka ili grdobine koje ćemo pripremiti na suvremen način. Vodilja novog menija su »klasične namirnice u novoj verziji«, priča nam Suzana koja je nakon povratka iz Francuske odlučila preuzeti bistro i uvesti brojne novitete.

Suzana i Mirjana Jovičić

Tako se u La Roseu svakodnevno od 11 do 17 može odabrati neku od brojnih marendi čije su cijene prilagođene svačijem džepu, od klasične maneštre, preko recimo pilećih bataka s prilogom do brancina u škartocu.

La0Rose023

Uz svako jelo nudi se i domaći kruh koji se peče svakodnevno. Srijedom su uveli uveli »Cheat day« kada nude nekoliko vrsta hamburgera i žele promovirati fine fast food.

La0Rose013

Dnevni meni smišlja se iz dana u dan, a temelji se na onome što se toga dana nudi na riječkoj tržnici i ribarnici. Sezonske namirnice nit su vodilja prilikom pripreme domaćih jela, a u vrijeme našeg posjeta i sami smo se uvjerili kako marende jako dobro prolaze.

La0Rose005

Naravno, tijekom cijelog dana može se naručiti i neko od jela iz menija ala carte. Od samog otvaranja ovog bistroa s francuskim štihom njihov su zaštitni znak francuska riblja juha »bouillabaisse«, pačja prsa s umakom i domaćim njokima na sotiranim orasima te Tarte tatin. No to nije jedini desert kojeg gosti rado naručuju, sve više pohvala dobivaju za lava cake.

La0Rose010

Ako niste još odabrali gdje ćete svoje suradnike počastiti za kraj uspješne poslovne godine, možda je baš La Rose pravo mjesto za vas. Za svoje su goste tijekom prosinca uveli mogućnost rezervacije jednog od četiri blagdanska menija, od kojih su tri temeljena na ribi, a jedan na mesu.

La0Rose012

Prvog dana prosinca organizirat će humanitarnu večeru za koju još uvijek primaju rezervacije, a uoči Božića, odnosno 23. prosinca, pred sam Badnjak imat će večeru uz živu muziku. A upravo će takvih, tematskih večeri vikendom, sve više biti i sljedeće godine. Veselimo se!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka