Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. rujna 2018.
Neobičan obrok

Jeste li kada pokušali pohati jaja? Evo kako to napraviti

Foto Filip Popović
Foto Filip Popović
Autor:
Objavljeno: 21. kolovoz 2018. u 8:00 2018-08-21T08:00:00+02:00

Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu

Doručak se u drevnoj Grčkoj smatrao najvažnijim obrokom za izdržati naporan radni dan, a u Engleskoj se veliki doručak jede još od 17. stoljeća dok je u Belgiji i Francuskoj naročito poznata tradicija jutarnjih croissant i drugih peciva. Zagrebački Aperitivo bar i kuhar Danijel Benić predlažu pohana jaja s tostom i košaricom od parmezana.
Sastojci za jednu osobu:

2 jaja
50 g kiselog vrhnja
2 ml maslinovog ulja
svježi kopar
baby salata
tost kruh
parmezan
sol
Za paniranje:  
1 jaje
brašno
kukuruzna krupica
Priprema: u lonac s hladnom, posoljenom vodom stavimo jaja te pustimo da zakuha na vatri. Nakon što je voda zakuhala sklonimo s vatre i jaja držimo u vreloj vodi još 5 min nakon čega ih šokiramo/hladimo. Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu, postupak ponavljamo dva puta te ih jednu minutu pržimo u vrućem dubokom ulju.

Jaja poslužujemo na kremi od kiselog vrhnja, maslinova ulje, svježeg kopra i soli. Uz jaja stavimo baby salatu, tostirani kruh i čips od parmezana koji smo dobili tako što smo naribani sir pekli u tankom sloju u pećnici na 120 stupnjeva sat vremena.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka