Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
22. rujna 2018.
Tikvice, tikvice...

Bloger Mali od kužine otkriva jedan od milijun načina na koji možete pripremiti špagetice

Bloger Mali od kužine otkriva jedan od milijun načina na koji možete pripremiti špagetice
Bloger Mali od kužine otkriva jedan od milijun načina na koji možete pripremiti špagetice
Objavljeno: 30. kolovoz 2018. u 8:29 2018-08-30T08:29:16+02:00

Prije par godina, u potrazi za novim gastro izazovima, naletjeh na špageti tikvice u jednom velikom trgovačkom lancu. Žena me kao i obično blijedo pogledala, mahnula glavom u stilu "opetneštokemijašpadokleviše", no ja sam ih bez obzira ipak stavio u košaru. Od tog dana postale su redovito jesensko zadovoljstvo svih ukućana, posebno drage mi i mile ženice, piše na svom blogu Mali od kužine, koji se toliko navukao da je ove godine po prvi put odlučio 1000 kvadrata OPG ranča oploditi istima. Rezultat je fenomenalan, a uslijedila je potraga za receptima i smišljanje istih. I, evo jednoga.

Sastojci:
špagetice, cca pola kila po glavi
umak, koji vam prvi padne na pamet
ulje, sol, začini.

Priprema:
Razvalite tikvice na pola, očistite. Lagano premažite uljem, lagano posolite,  Mali od kužine voli malo zaprašiti curryjem. Pecite na 150-160, dok ne omekšaju, taman toliko da vilicom možete svo meso rastrgati u rezance. E sad, umak. Što vam god padne na pamet je dozvoljeno, naknadno zapeći ili ne zapeći, također prema guštu, vrsti umaka, tlaku zraka... U ovoj varijanti punjene su ostacima pečene puretine, zaliveno s bešamelom (hrpa curryja i sira!).
Nemojte da se nije probalo!

01

02

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila
Zima s pet zvjezdica uz BMW i MINI vozila

Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila